Καθαρό το πόσιμο νερό της Ιεράπετρας επιμένει ο Αντιδήμαρχος Π. Μαστοράκης

12:22 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
12:02 μ.μ. - Πέμ, 27/22/2020
Image: Καθαρό το πόσιμο νερό της Ιεράπετρας επιμένει ο Αντιδήμαρχος Π. Μαστοράκης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του για τον έλεγχο ποιότητας πόσιμου νερού του Δήμου Ιεράπετρας

Σειρά ερωτημάτων για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι πολίτες της Ιεράπετρας εγείρουν οι αναλύσεις νερού ύδρευσης που πρόσφατα ανακοινώθηκαν στη σελίδα του δήμου Ιεράπετρας. Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται πιο έντονο σε ορισμένα χωριά με δείγματα που έχουν ληφθεί από Καβούσι, Κουτσουνάρι, Άγιο Ιωάννη κλπ όπως άλλωστε επισημάνθηκε σε ρεπορτάζ του Hxonews.gr

Μια μέρα μετά ο αντιδημάρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Οι συχνοί έλεγχοι ποιότητας του πόσιμου νερού που πραγματοποιούνται στα χημικό και μικροβιολογικό εργαστήριό της Δ/νσης-Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης καθώς επίσης και σε διαπιστευμένο ιδιωτικό εργαστήριο, έχουν ως σκοπό να εξασφαλίζεται και να πιστοποιείται η άριστη ποιότητα του νερού που διαθέτει η Δ/νση στους κατοίκους του Δήμου Ιεράπετρας.

Για το λόγο αυτό, παρακολουθείται στενά η ποιότητα του νερού όλων των δεξαμενών του Δήμου, καθώς επίσης και η ποιότητα του πόσιμου νερού κυρίως στα δίκτυα ύδρευσης απευθείας, ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως προκύψει.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων πιστοποιούν ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού της Δ.Υ.Α.Α. Ιεράπετρας ανταποκρίνεται στις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ ΟΙΚ 67322/2017 «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης»

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Μαστοράκης Πέτρος