Καθηλώνει η γιαγιά από το έγκλημα στη Σητεία: «Το παιδί φωνάζει & βάζει το χέρι στο λαιμό»

10:37 π.μ. - Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
10:09 π.μ. - Πέμ, 19/37/2019
Image: Καθηλώνει η γιαγιά από το έγκλημα στη Σητεία: «Το παιδί φωνάζει & βάζει το χέρι στο λαιμό»

«Σπάει» τη σιωπή της η μητέρα της αδικοχαμένης Κατερίνας

Οι τραγωδίες που «γράφονται» από τα εγκλήματα, δεν τελειώνουν τα πρώτα 24ωρα καθώς υπάρχουν άνθρωποι που μένουν πίσω και καλούνται να παίξουν ρόλους που ήλπιζαν να μην παίξουν ποτέ.
 
Η δολοφονία της 32χρονης Κατερίνας στη Σητεία η οποία στραγγαλίστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη και είχε σοκάρει.
 
Πλέον, η γιαγιά των ανηλίκων που τότε ήταν 6 και 18 μηνών, καλείται να είναι και μητέρα και πατέρας για τα παιδιά που έχασαν τόσο άδικα τη μάνα τους και ο πατέρας τους βρίσκεται στη φυλακή.
 
Για τις δύσκολες στιγμές που περνά, αλλά και για την προσπάθεια της να μεγαλώσει τα εγγόνια της μετά το φονικό της κόρης της μίλησε στην κάμερα του ANT1: «Το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια τους».
 
Αυτό που ανατριχιάζει είναι η περιγραφή της γιαγιάς για το μεγαλύτερο παιδί που είναι δύο χρονών, είδε να σκοτώνουν τη μητέρα του και κάποιες εικόνες έχουν γραφτεί ανεξίτηλα στο μυαλό του.
 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, λοιπόν, αν το παιδί έχει μνήμες, η γιαγιά απαντά πως «είναι 2 χρονών. Θυμάται γιατί κάθεται εδώ στο τραπέζι, χτυπάει το τραπέζι και φωνάζει “Μπαμπά, μαμά”. Τότε βάζει το χέρι του στο λαιμό».
 
Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας κ. Βούλα Δημητριάδου δήλωσε: «Προσεχώς θα εκδικαστεί η τακτική αγωγή για την ανάθεση της επιμέλειας των παιδιών. Θα καταφέρει η οικογένεια να πάρει τα παιδιά, να έχει δηλαδή τα παιδιά η γιαγιά».


 
Το χρονικό της δολοφονίας
 
Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου περίπου στη 1 το μεσημέρι.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 36χρονος άνδρας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς του - η οποία απουσίαζε - όπου βρισκόταν ήδη η εν διαστάσει γυναίκα του.
 
Εκεί φαίνεται ότι άρχισε μια ακόμη λογομαχία μεταξύ του 36χρονου και της συζύγου του. Ο εν λόγω καβγάς έμελλε να είναι ο τελευταίος για το ανδρόγυνο. Όπως όλα δείχνουν, ο φερόμενος συζυγοκτόνος έσφιξε τον λαιμό της 32χρονης, η οποία λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.
 
Αμέσως μετά την πράξη του, ο 36χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας και παραδόθηκε στις Αρχές.
 
 
neakriti.gr