Κατσαγκόλης- Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου εν αναμονή νέων διευκρινίσεων

11:59 π.μ. - Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Παρ, 20/59/2021
Image: Κατσαγκόλης- Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου εν αναμονή νέων διευκρινίσεων

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8 για τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες σε αναπληρωτές

Ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών διορίστηκαν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λασιθίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θανάσης Κατσαγκόλης ο αριθμός των νεοδιορισθέτων στον νομό ανέρχεται σε 93 εκπαιδευτικούς στα σχολεία της  δευτεροβάθμιας. Με την εξέλιξη αυτή λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα για πολλούς εκπαιδευτικούς που με μια βαλίτσα στο χέρι πήγαιναν από τη μια περιοχή στην άλλη. Παράλληλα είναι σημαντικό ότι καλύπτονται βασικές ανάγκες των σχολείων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη όπως και σε όλους τους εκπαιδευτικούς εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς που φέτος ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο κ. προϊστάμενος.

Σημείωσε ότι μεταξύ των διορισθέντων είναι 41 Φιλόλογοι και οι υπόλοιποι διαφόρων άλλων ειδικοτήτων. Ανάμεσα σε αυτούς διορίστηκε και ένας Μουσικός για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που θα διδάσκει το μουσικό όργανο Ταμπουρά. Δεν καλύφθηκαν δυο ακόμα θέσεις που είχαν ζητηθεί για το συγκεκριμένο σχολείο καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς μουσικούς, για πιάνο και έγχορδα, εξήγησε. Προσθέτοντας πως οι ανάγκες σε αναπληρωτές ανέρχονται περίπου στους 62 εκπαιδευτικούς.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Κατσαγκόλης είπε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται όπως ορίζει η νομοθεσία, δηλ, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή με αρνητικά τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες όπως πχ εάν οι εκπαιδευτικοί θα έχουν κάποια μείωση στις αποδοχές τους λόγω των τεστ που θα πρέπει να κάνουν εάν δεν προσκομίσουν  ένα από τα άλλα δυο δικαιολογητικά που απαιτούνται, αυτό είναι κάτι για το οποίο αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι όπως και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των σχολικών μονάδων και αυτό βέβαια ισχύει πανελλαδικά. Περιμένουμε επομένως διευκρινίσεις από το Υπουργείο , κατέληξε ο κ. Κατσαγκόλης.