Κάτω Πατήσια: Σοκ από τον θάνατο 12χρονου - Εξετάζουν αν οφείλεται σε "παιχνίδι" του TikTok

9:07 π.μ. - Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
09:05 π.μ. - Δευ, 16/07/2022
Image: Κάτω Πατήσια: Σοκ από τον θάνατο 12χρονου - Εξετάζουν αν οφείλεται σε "παιχνίδι" του TikTok

Απαγχονισμένο βρέθηκε στο δωμάτιό του ένα 12χρονο αγόρι στα Κάτω Πατήσια. Η Αστυνομία ερευνά την πιθανότητα ο θάνατος να σχετίζεται με "πρόκληση" στο TikTok, που ονομάζεται "BlackOut"

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 12χρονου αγοριού από τα Κάτω Πατήσια, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής (13/05).

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, ήταν αργά για το παιδί, το οποίο είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο "Blackout Challenge", ένα επικίνδυνο "παιχνίδι" του TikTok, σύμφωνα με το οποίο οι "παίκτες" καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει υποβληθεί και μήνυση στην πλατφόρμα.

"Απαντήσεις" για τον τραγικό θάνατο του παιδιού αναμένεται να δώσει το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, τα οποία αναμένεται να εξετάσουν οι αρχές.

Τι είναι το "Blackout Challenge"

Το "Blackout Challenge" ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία, στην οποία υποβάλλονται έφηβοι, από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία, καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστή η είδηση θανάτου ενός 10χρονου κοριτσιού στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, από το ίδιο παιχνίδι. Πάνω από 10 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, ενώ κάποια έμειναν τετραπληγικά.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη και στο χώρο του αθλητισμού, μιας και ο 12χρονος ήταν αθλητής του Παγκρατίου. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο θα συμμετείχε σε πανελλήνιους αγώνες στο Λουτράκι, οι οποίοι διεξήχθησαν σε κλίμα πένθους εξαιτίας του τραγικού γεγονότος.

Πηγή: news247.gr