ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου: «Όχι στη ρατσιστική σύναξη μίσους στο Τυμπάκι»

8:18 μ.μ. - Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 μ.μ. - Τρί, 08/18/2020
Image: ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου: «Όχι στη ρατσιστική σύναξη μίσους στο Τυμπάκι»

Όσα καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή για την αυριανή συγκέντρωση στο Τυμπάκι

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ένα διαδικτυακό κάλεσμα για σύναξη από ρατσιστές και φασιστοειδή στο Τυμπάκι την Τετάρτη 9/9. Πρόκειται για ένα κάλεσμα σε πογκρόμ μίσους κατά των μεταναστών εργατών στο Τυμπάκι.

Συγκεκριμένα στο Τυμπάκι είχε προηγηθεί το μαχαίρωμα ενός μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν από έναν οδηγό φορτηγού σε εργοστάσιο. Να σημειωθεί πως ο δράστης κυκλοφορούσε με το μαχαίρι στη τσέπη και την στιγμή του διαπληκτισμού (την Παρασκευή 30/8) και μάλιστα όπως γνωρίζουμε δεν επιτέθηκε καν στον εργάτη τον οποίο εξαρχής έβριζε αλλά επιτέθηκε στον πρώτο Πακιστανό που βρήκε μπροστά του. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρο το ρατσιστικό του κίνητρο.

Στη συνέχεια οι συνάδελφοι του μαχαιρωμένου εργάτη τον υπερασπίστηκαν. Την επόμενη μέρα ο μαχαιροβγάλτης μάζεψε περίπου 15 άτομα για να ζητήσουν το λόγο από τους εργάτες, όμως ακριβώς επειδή ήταν όλοι μαζί στο εργοστάσιο δεν τόλμησε να κάνει έφοδο.

Τις επόμενες μέρες η αστυνομία προχώρησε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών εργατών στο Τυμπάκι με εφόδους σε σπίτια όπου με τη βία τους έβγαζε έξω και τους γρονθοκοπούσε, ενώ υπήρχαν και περιστατικά όπου η αστυνομία σταματούσε Πακιστανούς εργάτες, τους ρωτούσε αν αυτοί δουλεύουν στο εργοστάσιο Γιαννακάκη και τους συλλάμβανε.

Τώρα ένας συρφετός από ρατσιστές και εθνικιστές προσπαθεί με τις πλάτες της αστυνομίας να οργανώσει σύναξη μίσους για να τρομοκρατήσει τους μετανάστες εργάτες. Για άλλη μια φορά στηριζόμενοι στο θεσμικό ρατσισμό της κυβέρνησης προσπαθούν ρατσιστικά μορφώματα να αποκτήσουν παρουσία και να καθορίσουν τις εξελίξεις. Την στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια άγρια επίθεση προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα στρώνει το πεδίο τέτοιου είδους ομάδες να δρουν ανενόχλητες.

Η απάντηση όμως από το κόσμο του κινήματος απέναντι σε αυτού του είδους τις επιθέσεις έχει δοθεί και μάλιστα πολύ ξεκάθαρη με την τελευταία μεγαλειώδη αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση στις αρχές του Ιούνη στο Ηράκλειο. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/Zackie , αυτό το διάστημα χρειάζεται όλες οι γειτονιές να προετοιμαστούν για κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Εν όψη της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία θα εκδοθεί στις 7 Οκτώβρη, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση αυτού του αγώνα με το αντιφασιστικό κίνημα να παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την ολοκληρωτική καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων.

Οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών θα βρει απέναντι της το οργανωμένο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα για να τις τσακίσει. Απαιτούμε να σταματήσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Τυμπάκι , να τιμωρηθεί ο μαχαιροβγάλτης, να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων μεταναστών εργατών.