Κεραμέως για σχολεία: Υπάρχουν δυσκολίες για την επαναλειτουργία μόνο της Γ΄ λυκείου

8:51 π.μ. - Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Παρ, 15/51/2021
Image: Κεραμέως για σχολεία: Υπάρχουν δυσκολίες για την επαναλειτουργία μόνο της Γ΄ λυκείου

«Για τη Γ΄ λυκείου έχουμε μία ιδιαίτερη μέριμνα, έχουμε προχωρήσει και σε περικοπή της ύλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα με τους ειδικούς»

Την ξεκάθαρη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογραμμίζοντας ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Για τη Γ΄ λυκείου έχουμε μία ιδιαίτερη μέριμνα, έχουμε προχωρήσει και σε περικοπή της ύλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα με τους ειδικούς» σημείωσε η υπουργός Παιδείας σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως είναι διαφορετικό με αυτό της δια ζώσης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε πάνω από ένα σχολείο» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων τη Δευτέρα φαίνεται πως έχει αποκλειστεί, με την επόμενη «ανοιχτή» ημερομηνία είναι η 25 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία και εάν δεν υπάρχει επιβάρυνση στο ιικό φορτίο, τότε είναι πιθανό να δώσουν το «πράσινο φως» για τις 25 Ιανουαρίου.

Για τις αντιδράσεις στα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, όπως η ελεγχόμενη είσοδος.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που πάει να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών. Αυτοί που αντιδρούν θέλουν τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια; Δεν είναι γενικευμένη η κατάσταση όμως το πρόβλημα υπάρχει. Το σ/ν έρχεται να βάλει την ελεγχόμενη είσοδο που συμβαίνει σε πολλά πανεπιστήμια διεθνώς. Κάποιοι θέλουν να μείνουν στο χθες» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής για τα πανεπιστήμια

Αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την εισαγωγή στα ΑΕΙ που θα ισχύσει από φέτος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα ίδια τα ιδρύματα θα αποφασίζουν για τη βάση εισαγωγής.

«Δίνουμε εξουσίες στα ΑΕΙ για να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή των φοιτητών» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν για την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης να εισάγονται φοιτητές με βαθμούς 3 και 4.

in.gr