Κερδισμένο το περιβάλλον από την ανακύκλωση θερμοκηπιακών υπολειμμάτων

11:21 π.μ. - Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Τετ, 02/21/2020
Image: Κερδισμένο το περιβάλλον από την ανακύκλωση θερμοκηπιακών υπολειμμάτων

«Πέτυχε το πείραμα» δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Μ. Δασενάκης εκπρόσωπος της εταιρίας «Πάρκο περιβαλλοντικής διαχείρισης Ανατολικής Κρήτης»

Η διαχείριση των θερμοκηπιακών απορριμμάτων είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την αγροτική Ιεράπετρα. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, αυτές τις ημέρες, τοποθετήθηκε ένα κοντέινερ στην περιοχή Στόμιο στην καρδιά της παραγωγής όπου τοποθετούνται χαρτόκουτες και δισκάκια φυτωρίου. Το κοντέινερ τοποθετήθηκε από την εταιρία «Πάρκο περιβαλλοντικής διαχείρισης Ανατολικής Κρήτης » μετά από συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιεράπετρας και την αντιδήμαρχο κα Μ. Ρουμελιωτάκη.

Η προσπάθεια αυτή από τις πρώτες ημέρες βρήκε θετική ανταπόκριση από τους παραγωγούς που είναι προσεκτικοί στο τι πετάνε και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Δασενάκης εκπρόσωπος της εταιρίας, το πείραμα πέτυχε. Η περισυλλογή των υλικών αυτών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου είναι δωρεάν. Ο κ. Δασενάκης επεσήμανε ακόμη ότι ένα θέμα για το οποίο πρέπει επίσης να βρεθεί λύση είναι τη διαχείριση του νάιλον απολύμανσης. Ως προς τα φελιζόλ οι παραγωγοί μπορούν να τα μεταφέρουν στον χώρο της εταιρίας στο Καπίστρι όπως επίσης και τα νάιλον οροφής με το αντίστοιχο κόστος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής λέγοντας με ευχαρίστηση άκουσε ότι, το πείραμα πέτυχε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι σημαντικό προτείνοντας μάλιστα τη δημιουργία ενός πράσινου σημείου στην περιοχή επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση και για τα νάιλον απολύμανσης.