Κινδυνεύει να κλείσει ο ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

9:56 π.μ. - Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 03/56/2020
Image: Κινδυνεύει να κλείσει ο ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

Η ήδη υποστελεχωμένη υπηρεσία κινδυνεύει να «χάσει» 2 ακόμη υπαλλήλους

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού «Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Διοίκησης του Οργανισμού με συμμετοχή των συναδέλφων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, αναδείχτηκε από τον Διοικητή του Οργανισμού η σημασία της πολιτική λύσης, ως μονόδρομος για την αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί επί σειρά ετών οι εν λόγω συνάδελφοι. Ωστόσο, έγινε εμφανής και η απουσία, έως σήμερα, αυτής ακριβής της λύσης, από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών.

Είναι οξύμωρο τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ ως δημόσιος φορέας επωμίζεται την ευθύνη για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών που στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας, την ίδια ακριβώς στιγμή 135 εργαζόμενοί του να έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Καλούμε την Διοίκηση του Οργανισμού να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να επιμείνει στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης το διάστημα που απομένει έως την εκδίκαση των υποθέσεων στο Εφετείο, δείχνοντας εμπράκτως ότι θεωρεί τους 135 συναδέλφους μας αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού.

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με συντονισμό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα».

Να σημειωθεί ότι στην Ιεράπετρα το γραφείο του ΟΑΕΔ είναι ήδη υποστελεχωμένο. Το προσωπικό αποτελείται από 5 άτομα , τον προϊστάμενο, 2 μόνιμους υπαλλήλους και 2 μέσω πρώην προγράμματος stage. Εάν η εκδίκαση των υποθέσεων στο Εφετείο όπως περιγράφεται παραπάνω δεν έχει αίσια έκβαση τότε οι 2 υπάλληλοι θα πρέπει να φύγουν από την υπηρεσία. Ο κίνδυνος λοιπόν για κλείσιμο του γραφείου στην Ιεράπετρα είναι ορατός.