Κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από τους συνταξιούχους Λασιθίου

12:14 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Πέμ, 10/14/2022
Image: Κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από τους συνταξιούχους Λασιθίου

Το πρωί της Δευτέρας 9 Φλεβάρη, συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λασιθίου διεκδίκησαν την συνεχή λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας, την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας

Το πρωί της Δευτέρας 9 Φλεβάρη, συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ ν.Λασιθίου διεκδικήσαμε την συνεχή λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας , την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας .

Το πρόσκαιρο κλείσιμο του νοσοκομείου ήταν η αφορμή για να κινητοποιηθούμε για τα προβλήματα που επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο στην διάρκεια της πανδημίας. Ανοίξαμε την συζήτηση έξω από το νοσοκομείο με περαστικούς , ασθενείς και εργαζόμενους, για το νοσοκομείο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχουμε ανάγκη όχι μόνο εμείς οι συνταξιούχοι αλλά όλος ο λαός της Ιεράπετρας.

Έχουμε εμπειρία από τις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσουν αυταπάτες για καλύτερες μέρες. Ο ένας έπαιρνε την σκυτάλη από τον άλλον για να υποβαθμίσουν και να εμπορευματοποιήσουν τις δημόσιες δομές υγείας, να μειώσουν την κρατική χρηματοδότηση , να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» που φωτογραφίζει και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στους αγώνες μας , στους αγώνες των εργαζομένων και όλου του λαού της Ιεράπετρας και όχι στους διάφορους σωτήρες της κυβερνητικής εναλλαγής

Θα παλέψουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για :

-άμεση πρόσληψη υγειονομικού , νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας

-αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με πρόσληψη ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού , ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων . Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

- λειτουργία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ καθημερινά σε σταθερό σημείο στην πόλη