ΚΚΕ(μ-λ):Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση απέναντι σε μετανάστες

9:15 π.μ. - Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021
09:08 π.μ. - Τρί, 17/15/2021
Image: ΚΚΕ(μ-λ):Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση απέναντι σε μετανάστες

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου το απόγευμα μια ομάδα από φασίστες που συμμετείχαν πάνω από επτά άτομα επιτέθηκαν με όπλα, λοστούς και μαχαίρια σε μετανάστες που διέμεναν σε δυο σπίτια στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Τα θρασύδειλα αποβράσματα κτύπησαν ανελέητα 15 Πακιστανούς εργάτες και νεολαίους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Σχηματίστηκε δικογραφία για επτά άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση.

Η επίθεση αυτή προστίθεται στις πολυάριθμες ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα μας από ακροδεξιές ομάδες, απέναντι σε μετανάστες εργάτες και νεολαίους. Οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται και θα ενταθούν, γιατί συνεχίζεται και εντείνεται η πολιτική της φτώχειας ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, της ανεργίας, της βίας και της καταστολής. Αυτή η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής τροφοδοτεί, ενθαρρύνει και ενισχύει όλες αυτές τις φασιστικές ομάδες που όταν τους δίνεται η δυνατότητα δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν, να κακοποιήσουν, να σκοτώσουν τους αδύναμους της κοινωνίας την ίδια στιγμή που έρπουν σαν τα σκουλήκια και υποτάσσονται στις δυνάμεις του συστήματος .

Τόσο με την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών ακροδεξιών ομάδων, ουσιαστικά πάντα βοηθούσαν το σύστημα να περάσει την βάρβαρη πολιτική του απέναντι στο λαό.

Αυτή η δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο τόσο στις θρασύδειλες ρατσιστικές επιθέσεις όσο και στην πολιτική που τις γεννά είναι ο λαϊκός παράγοντας .

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα συμβάλλει και στην Κρήτη με όλες τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

15 Αυγούστου 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)