Κλείνει ο δρόμος Χερσόνησος – Γούβες, εκτός εάν... βρέξει

7:50 π.μ. - Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τρί, 22/50/2016
Image: Κλείνει ο δρόμος Χερσόνησος – Γούβες, εκτός εάν... βρέξει

Για περίπου πέντε μήνες θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Γούρνες - Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων του ΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη απομένει η έγκριση από την Αστυνομία, υπολογίζοντας ότι ο δρόμος θα κλείσει αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα Τετάρτη 23 ή την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου εάν ο καιρός το επιτρέψει ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις.

Οπως είπε, τα πρώτα 5 χιλιόμετρα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2017 με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον κόμβο Καστελίου, μέσω της παλιάς εθνικής οδού. Το σύνολο του έργου, και τα 9 χιλιόμετρα δηλαδή, υπολογίζεται να δοθούν στην κυκλοφορία, το 2018.

Παράλληλα όπως είπε ο κ.Αγαπάκης έως την άνοιξη του 2017 θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο τμήμα Αυχήν Αγκαθιάς – Χαμέζι στην Σητεία μαζί με την μεγάλη κοιλαδογέφυρα καθώς προβλέπεται η ολοκλήρωσή του ενώ εάν χρειαστούν μικροπαρεμβάσεις αυτές θα γίνουν ενώ ο δρόμος θα είναι ανοιχτός.

ekriti.gr