Κλειστά τα κοιμητήρια από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα

7:58 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τετ, 15/58/2020
Image: Κλειστά τα κοιμητήρια από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπεται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι το κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου όπως και το νέο κοιμητήριο Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Δευτέρα του Πάσχα για την αποφυγή πιθανού συνωστισμού των πολιτών.

Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η τέλεση κηδειών με παρουσία μόνο των στενών συγγενών του εκλιπόντος.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Σεβόμενοι την απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την μη προσέλευση ιερέων σε κοιμητήρια τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα και επομένως την μη τέλεση τρισάγιων και στο πλαίσιο των μέτρων για την προφύλαξη από την διασπορά του κορωνοϊού προχωράμε στο προσωρινό κλείσιμο των δημοτικών κοιμητηρίων. Κατανοούμε την συναισθηματική φόρτιση που ενδεχομένως να δημιουργήσει σε κάποιους αυτή η απόφαση, ειδικά τέτοιες μέρες, όμως να είναι βέβαιοι ότι ελήφθη με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια όλων μας».

anatolh.com