Κληρώνει σήμερα για νέα μέτρα - Φουντώνει η συζήτηση για διπλή μάσκα

9:23 π.μ. - Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
09:10 π.μ. - Τετ, 20/23/2021
Image: Κληρώνει σήμερα για νέα μέτρα - Φουντώνει η συζήτηση για διπλή μάσκα

Σε φάση αναζωπύρωσης βρίσκεται η πανδημία στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται τις τελευταίες μέρες και τον καθηγητή Σαρηγιάννη να περιμένει εντός του Νοεμβρίου 5.000 μολύνσεις καθημερινά. Σήμερα η συζήτηση για αυστηροποίηση των μέτρων

Τα στοιχεία είναι αμείληκτα. Οι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς είναι: Ευρυτανία, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Πιερία, Δράμα, Φωκίδα, Ηλεία, Σέρρες, Πέλλα, Ξάνθη, Φλώρινα ενώ από χτες Γρεβενά και Τρίκαλα βρίσκονται από χτες στο κόκκινο.

Αν και η κυβέρνηση δεν εξετάζει σκληρά μέτρα για την μείωση των κρουσμάτων εντούτοις, η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα, θα εξετάσει και θα προτείνει αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν τυχόν τροποποιήσεις στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, πιθανή αυστηροποίηση τους, όπου κριθεί απαραίτητο.

Η μάσκα ένα από τα μέτρα που εξετάζονται

Η χρήση μάσκας αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα της ατζέντας της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Η επιδημιολογική κατάσταση σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας είναι στο «κόκκινο» γεγονός που επαναφέρει την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εξετάζεται η γενικευμένη χρήση μάσκας στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που εξετάζεται επίσης είναι και η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

dikaiologitika.gr