Κλιμάκωση προαναγγέλλουν οι αγρότες με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

12:34 π.μ. - Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
12:01 π.μ. - Τετ, 30/34/2019
Image: Κλιμάκωση προαναγγέλλουν οι αγρότες με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Με αφορμή τις διώξεις κατά δέκα αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών, με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, με αφορμή τις διώξεις κατά δέκα αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών
 
Όλοι τους παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. Όσοι είναι απέναντι, μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς, ανέφερε χαρακτηριστικα ο κ. Βάγγος Υποστήριξε ότι είναι πρώτη φορά που τους στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία. «Του Παύλου Φύσσα δεν έχει γίνει η δίκη εδώ και 4 χρόνια» σημείωσε ο ίδιος.
 
«Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία» δήλωσε με αφορμή το περιστατικό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός ανέφερε ότι «η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».
 
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους».
 
«Νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», χαρακτήρισε την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης. Ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα».
 
 
dikaiologitika.gr