Ανακοίνωση της Τ.Ο. Λασιθίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι και απαίτηση για άμεση χρηματοδότηση, ασφαλείς υποδομές και δημόσια δωρεάν μόρφωση
Οι μαθητές του Λασιθίου όπως και όλης της χώρας αξίζουν να έχουν ένα Μουσικό Σχολείο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στα όνειρα τους !
Η μόρφωση δεν είναι πολυτέλεια! Εδώ και τώρα να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για όλα τα μαθήματα, Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι.
Οι μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο του Καβουσίου έρχονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τη πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων διαχρονικά που βασίζεται στη λογική κόστους – κέρδους, κόστους για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας – κέρδους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι υποσχέσεις και τα σχέδια για να χτιστεί ένα σύγχρονο και εξοπλισμένο σχολικό κτίριο στο Καβούσι μπαίνουν στο πάγο, την ίδια ώρα που εδώ και 6 χρόνια στριμώχνονται καθημερινά σε κοντέινερ για να κάνουν ακόμα και τα πιο εξειδικευμένα μαθήματα τους, χωρίς εξοπλισμένα εργαστήρια, επαρκή μουσικά όργανα και μέσα που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός καλλιτεχνικού σχολείου.
Είναι πρόκληση για τους μαθητές εν έτει 2026 να ακούνε ότι μειώνεται κι άλλο ο προϋπολογισμός για τα σχολεία τους, με κενά, ελλείψεις σε καθηγητές, απαρχαιωμένες ή και καθόλου υποδομές. Είναι πρόκληση να μην έχουν το δικαίωμα σε σχολεία σύγχρονα, που θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν, που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους και θα αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να επιλέγει να δίνει καθημερινά από τις τσέπες των γονιών τους και όλων των εργαζόμενων εκατομμύρια για να συμμετέχει στους πολέμους μαζί με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, για τα συμφέροντα των λίγων, ή να τα ‘’χαρίζει’’ για επιδοτήσεις και χατίρια σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες.
Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι ανάγκες μας δεν χωράνε στο σημερινό σύστημα που ζούμε, το σύστημα του κέρδους για τους λίγους που τις κάνει στην άκρη. Όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν το βάζουμε κάτω!
Όλοι οι μαθητές του νομού, που έχουν τα ίδια προβλήματα, παλεύουν ενωμένοι ενάντια στην πολιτική του κέρδους που βλέπει τους σαν αριθμούς, διεκδικώντας τα όνειρα τους που δεν μπαίνουν στο ζύγι.
Πάμε κόντρα στην αδικία και στο σύστημα που την γεννά!
Κάνουμε φασαρία με την οργανωμένη δράση μας μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια.
Συντονίζουμε την δράση μας μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας!