Κοινή δήλωση των Συντυχάκη και Κοτσυφάκη για τον ασθενή από την Ιεράπετρα που έμεινε εκτός ΜΕΘ

3:29 μ.μ. - Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
03:03 μ.μ. - Τρί, 26/29/2019
Image: Κοινή δήλωση των Συντυχάκη και Κοτσυφάκη για τον ασθενή από την Ιεράπετρα που έμεινε εκτός ΜΕΘ

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
 
Με αφορμή το περιστατικό με τον ασθενή από την Ιεράπετρα που έμεινε εκτός ΜΕΘ ο Συντυχάκης Μανωλης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης και η Κοτσυφακη Μαρία, υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:
 
 
«Το πρόσφατο γεγονός με τον ασθενή από την Ιεράπετρα  ο οποίος έμεινε εκτός ΜΕΘ  γιατί όλες οι κλίνες της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο ήταν γεμάτα και οι προκλητικές δηλώσεις του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ ότι το γεγονός της πληρότητας των κλινών της ΜΕΘ ήταν τυχαίο μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να εκθλιφθεί για τους κατοίκους του νησιού. 
Είναι γεγονός πως ότι οι κλίνες της ΜΕΘ παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ άλλες ανοιγοκλείνουν λόγω απολύσεων συμβασιούχων. Στην Κρήτη προβλέπονται να λειτουργούν 48 κλίνες και λειτουργούν μετά βίας οι 40.  Και αυτά για να καλύψουν ένα νησί 620.000 κατοίκων. Δεν είναι λίγες φορές που ασθενείς περιμένουν μέρες για να αδειάσει κρεβάτι.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι η μη διαθεσιμότητα κλινών στην ΜΕΘ για τους ασθενείς δεν είναι τυχαία αλλά η αιτία βρίσκεται στις διαχρονικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται κάτω από το όριο ασφάλειας, αφού οι διοικήσεις χρωστούν εκατοντάδες ρεπό  και άδειες ενώ η πολιτική της μείωσης του κόστους των υπηρεσιών που προορίζονται για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας του λαού, διαρκώς βάζει φρένο στην ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών ΜΕΘ.
Αυτή είναι η κανονικότητα που μας εγγυώνται. 
Γιατί οι ανάγκες των ασθενών και τα δικαιώματα των υγειονομικών είναι  κόστος  για  το  κεφάλαιο  και το  κράτος του  που  πρέπει  να  "εξορθολογιστεί". .Αυτό είναι "το όραμα" και της σημερινής κυβέρνησής και των προκατόχων της. Δημόσια νοσοκομεία ΑΕ με τους  ιδιώτες  να  αλωνίζουν  και  τους  επιχειρηματικούς  ομίλους  να  κάνουν  χρυσοφόρες επενδύσεις στο χώρο της Υγείας. Αυτή η πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις είναι η αιτία που υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ.  
Η ανάπτυξη των τμημάτων και κλινικών πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού για υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας αξιοποιώντας το σύνολο του αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού.»