Κοινοβουλευτική Παρέμβαση Κ. Σπυριδάκη για το Κτηματολόγιο: Επέκταση της Προθεσμίας για την Εξέταση των Αιτήσεων Διόρθωσης και των Ενστάσεων

10:48 π.μ. - Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Δευ, 20/48/2024
Image: Κοινοβουλευτική Παρέμβαση Κ. Σπυριδάκη για το Κτηματολόγιο: Επέκταση της Προθεσμίας για την Εξέταση των Αιτήσεων Διόρθωσης και των Ενστάσεων

Στη Βουλή με Αναφορά έφερε τα προβλήματα που έχουν προκύψει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου

Στη Βουλή με Αναφορά έφερε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα μη ρεαλιστικά χρονικά περιθώρια της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων διόρθωσης και υποβολής αντίθετων απόψεων των θιγομένων κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη.

Σύμφωνα με την Επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου η διάταξη που ρυθμίζει τα χρονικά περιθώρια της διαδικασίας είναι «καταχρηστική και δυσχερής για τους πολίτες», καθώς λόγω και των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς ο πραγματικός χρόνος που αφήνει στους πολίτες για την υποβολή αιτιολογημένων αντιρρήσεων είναι μη ρεαλιστικός. Επιπρόσθετα, η Βουλευτής του Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, τόνισε και τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του λειτουργικού συστήματος και του μη φιλικού προς τον χρήστη συστήματος περιήγησης, τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου προκάλεσαν νέες καθυστερήσεις.

Με την Αναφορά της, η Λασιθιώτισα Βουλευτής καλεί το αρμόδιο για το Κτηματολόγιο Υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του καθόλα δίκαιου και ρεαλιστικού αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου για λήψη νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει μία τουλάχιστον τρίμηνη προθεσμία για τους ενιστάμενους και αντίστοιχης προθεσμίας για τους θιγόμενους, που να καλύπτει και τις περιοχές στις οποίες έχει ήδη ενεργοποιηθεί η δημοσιοποίηση των εκθέσεων.