Κολυμπώντας οι εθελοντές για τον καθαρισμό της Χρυσής

12:04 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Δευ, 15/04/2024
Image: Κολυμπώντας οι εθελοντές για τον καθαρισμό της Χρυσής

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Ζωικής παραγωγής και Αλιείας Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τον εθελοντικό καθαρισμό που θα γίνει στη Χρυσή, ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Ζωικής παραγωγής και Αλιείας κ. Μιχάλη Σπυριδάκη, να μας δώσει λεπτομέρειες για αυτή τη δράση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στο νησί θα μπουν περίπου 200 εθελοντές με τη βοήθεια των ημερόπλοιων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Χρυσή.

Οι εθελοντές δεν θα έχουν την δυνατότητα αποβίβασης από την προβλήτα, μιας και είναι παράνομη, για τη νομιμοποίηση της οποίας έπρεπε να είχε φροντίσει ο πρώην δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης. Ως εκ τούτου, οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στη δράση θα πρέπει να βγουν στο νησί κολυμπώντας. Μόνο 20 από τους εθελοντές επιτρέπεται να μπουν μέσα στο δάσος για να το καθαρίσουν. Όσων αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Χρυσή, αυτή θα γίνει με τη βοήθεια μικρών σκαφών. Η διαχειριστική επιτροπή για τη νήσο Χρυσή, και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της ο κ. Παραγκαμιάν, έστειλε επιστολή εκφράζοντας τη διαφωνία της για αυτή τη δράση.

Ο κ. Σπυριδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ασθένειες των κέδρων λέγοντας ότι η επιτροπή δεν έχει βρει από τι πάσχουν, με αποτέλεσμα να ξεραίνονται. Τέλος, ο κ. Αντιδήμαρχος παρακαλεί την διοικήτρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Μ. Κοζυράκη και τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Κ. Παραγκαμιάν να επισκεφτούν μαζί τη Χρυσή για να δουν αν πραγματικά έχει αναζωογονηθεί το νησί τα τελευταία χρόνια ή εάν πεθαίνει.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ‘’ζωηρή’’ συνέντευξη του Αντιδημάρχου.

Πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντική δράση για την καθαριότητα της Νήσου Χρυσής

Ο Δήμος Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσει εθελοντική δράση για την καθαριότητα της Νήσου Χρυσής το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Καλούνται όσοι συνδημότες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση, να δηλώσουν συμμετοχή με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. https://forms.gle/3WvKZojQwgBHjF1G8
  2. στο email : pavi@0448.syzefxis.gov.gr
  3. στο τηλέφωνο: 6947317494

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Ζωικής παραγωγής και Αλιείας

 Μιχάλης Σπυριδάκης