Κομισιόν: Χρηματοδότηση 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

2:37 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Δευ, 24/37/2020
Image: Κομισιόν: Χρηματοδότηση 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Xρηματοδοτική στήριξη ύψους 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα πρότεινε η Κομισιόν στο πλαίσιο του κοινοτικού εργαλείου SURE, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 2,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του κοινοτικού χρηματοδοτικού εργαλείου SURE για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε προτάσεις στο Συμβούλιο για την έκδοση αποφάσεων με σκοπό τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 81,4 δισ. ευρώ σε 15 κράτη μέλη στο πλαίσιο του μέσου SURE. Το εργαλείο αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την προστασία των πολιτών και για τον μετριασμό των εξαιρετικά αρνητικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Αποτελεί ένα από τα τρία δίχτυα ασφαλείας που συμφωνήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των χωρών.

Μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει τις εν λόγω προτάσεις, η χρηματοδοτική στήριξη θα παρασχεθεί με τη μορφή δανείων που χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους από την ΕΕ στα κράτη μέλη. Τα δάνεια αυτά θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να αντεπεξέλθουν σε τυχόν αιφνίδια αύξηση των δημόσιων δαπανών για τη διατήρηση της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να καλύψουν τις δαπάνες που συνδέονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών συστημάτων μειωμένου ωραρίου και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν θεσπίσει, ιδίως για τους αυτοαπασχολουμένους, για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας του κορονοϊού.

dikaiologitika.gr