Κοπή πίτας στο Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

9:28 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024
09:01 π.μ. - Τρί, 23/28/2024
Image: Κοπή πίτας στο Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Σε κλίμα σύμπνοιας και αγάπης, με συμμετοχή όλων των φορέων του τόπου και με αναγνώριση της πλούσιας δράσης του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας, τηρήθηκε το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Απευθύνοντας χαιρετισμό ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας Δρ ιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες χρόνια πολλά, υγεία, ειρήνη αγάπη, αλληλεγγύη και δύναμη από τον Κύριο στο αποτελεσματικό και γόνιμο έργο του Τμήματος για μία ακόμη χρονιά. Επίσης, συνεχάρη τον δραστήριο Πρόεδρο για την πλούσια προσφορά του Τμήματος σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα της Ιεράπετρας, γιατί εκφράζουν, όπως ο καλός Σαμαρείτης της γνωστής ευαγγελικής παραβολής, έμπρακτα την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, πάντοτε και χωρίς διακρίσεις.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, αφού έκοψε την Βασιλόπιτα, εξέφρασε πολλές ευχές και ευχαριστίες στους εκπροσώπους των Αρχών και έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την πλούσια δράση του Τμήματος για τη χρονιά που πέρασε. Δεν παρέλειψε όπως πάντα να εκφράσει τον θαυμασμό και την αγάπη του προς όλες τις Εθελόντριες και Εθελοντές για το θαυμαστό έργο που πραγματοποιούν, όπως και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνα Σπυριδάκη, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτριος Καλλιοντζής, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Πετράκης και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Δημήτριος Μιχελάρος που μετέφερε και τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Ιωάννη Ανδρουλάκη.

hxonews

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης πόλεως Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγίου Νικολάου πρωτ. Γεώργιος Τζάβλας, οι Εφημέριοι των Ενοριών Παναγίας Ελεούσας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γέωργιος Κουγιουμουτζάκης, Γεώργιος, Γιακουμάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης, ο Διοικητής Ασφάλειας Ιεράπετρας Αστυνόμος Β´ κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Διοικητής της 3ης ΕΜΟΔΕ και παλαιός Εθελοντής Σαμαρείτης Αντιπύραρχος κ. Εμμανουήλ Ροβυθάκης, οι εκπρόσωποι του Λιμενάρχη Ιεράπετρας Υποπλοίαρχος Γεώργιος Πατεράκης και Επικελευστής κ. Δουμάνης, τα Μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγίου Νικολάου κ. Ρουκουνάκης και κ. Πλακογιαννάκης, Εθελοντές, Εθελόντριες και μέλη Δ.Σ. του ΕΕΣ και φίλοι του Παραρτήματος Ιεράπετρας.

Στο κέρασμα που ακολούθησε, δόθηκε η ευκαιρία για ιδιαίτερες συνομιλίες του προέδρου με την βουλευτή Λασιθίου κυρία Σπυριδάκη, τον διοικητή 7ης ΥΠΕ κύριο Παπαβασιλείου, τον Δήμαρχο κύριο Φραγκούλη, τον πρόεδρο του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Αγίου Νικολάου πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τζάβλα και το μέλος Δ.Σ. κύριο Ρουκουνάκη.

Με ευχές για Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένη και Ειρηνική Νέα Χρονιά!