Κόψαμε ένα επικίνδυνο δέντρο - Θα φυτευτούν πέντε νέα στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού

9:57 π.μ. - Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Τρί, 29/57/2020
Image: Κόψαμε ένα επικίνδυνο δέντρο - Θα φυτευτούν πέντε νέα στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού

Στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η κοπή δέντρου στον αύλειο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας αναφέρεται σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη

Στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η κοπή δέντρου στον αύλειο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας αναφέρεται σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής α/βαθμιας εκπαίδευσης δήμου Ιεράπετρας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε έλαβαν ως σχολική επιτροπή έγγραφο από τη διεύθυνση του σχολείου από τα μέσα Ιουνίου με το οποίο τους ενημέρωναν για την επικινδυνότητα που προκαλείτε από τους καρπούς των δέντρων που πέφτουν αλλά και το ριζικό σύστημα. Το θέμα συζητήθηκε στην σχολική επιτροπή , ενημερώθηκε στη συνέχεια το τμήμα πρασίνου και η υπεύθυνη γεωπόνος επισκέφθηκε το σχολείο.

Έκανε αυτοψία και μια τεχνική έκθεση περιγράφοντας την κατάσταση του δέντρου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί περιμετρικά και στα σκαλοπάτια από το ριζικό σύστημα. Για τους λόγους αυτούς κρίθηκε αναγκαία η κοπή του δέντρου και για την κοπή του εκδόθηκε άδεια χαμηλής κλίμακας εργασιών. Σε αντικατάσταση του κομμένου δέντρου θα φυτευτούν 5 νέα, μουριές, σε άλλο σημείο, βόρεια του σχολείου. Επίσης ένα ακόμη στην είσοδο του σχολείου. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει σε 10 περίπου ημέρες . Πρότασή της ως πρόεδρος ήταν να μην κοπεί το δέντρο αλλά να το χαμηλώσουν ώστε μην κάνει καρπούς όμως λόγω της φύσης του δέντρου αυτό δεν μπορούσε να γίνει , ανέφερε η κα Ρουμελιωτάκη. Σημείωσε ότι και οι ευκάλυπτοι που είναι στην αυλή του σχολείου έχουν δημιουργήσει προβλήματα με το ριζικό τους σύστημα και για αυτό θα γίνουν εργασίες προκειμένου να χαμηλώσουν και να απομακρυνθούν τα ψηλά κλαδιά ώστε από τον αέρα να μην πέσει κάποιο και προκληθεί ατύχημα και παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση γύρω από τα δέντρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά.

Σχετικά τώρα με εκείνους που κάνουν λόγο περί παραίτησης θα παραιτηθώ αν μου το ζητήσουν οι άνθρωποι που με ψήφισαν που με εμπιστεύθηκαν και θεωρούν ότι δεν έπραξα και δεν πράττω σωστά, τόνισε η αντιδήμαρχος .

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι γενικότερα πρέπει και θα έπρεπε να υπάρχει να υπάρχει ένας σχεδιασμός για το που θα μπαίνει πράσινο και να τοποθετούνται τα κατάλληλα φυτά και δέντρα κατά περίσταση. Υπάρχουν πεζοδρόμια που είναι επικίνδυνα για τους πεζούς από την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και από τον μη σωστό σχεδιασμό φυτεύσεις δέντρων στην πόλη μας, σχολίασε.