Κορωνοϊός - Θετικοί 15 μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ιεράπετρας

12:10 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Παρ, 24/10/2021
Image: Κορωνοϊός - Θετικοί 15 μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ιεράπετρας

Η Μ. Στρατάκη υπεύθυνη διαχείρισης covid στη διεύθυνση α/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας σύμφωνα με την κα Μ. Στρατάκη υπεύθυνη διαχείρισης covid στη διεύθυνση α/βαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αύξηση σε μαθητές σε σχολεία της Ιεράπετρας μια εικόνα που δεν παρουσιάζεται σε άλλες περιοχές του νομού. Στις Μάλλες είχαμε μια συρροή κρουσμάτων με 7 μαθητές στα δυο τμήματα του σχολείου για αυτό μάλιστα δεν πάρθηκε απόφαση κλεισίματος καθώς για να κλείσει έπρεπε να υπάρχει ποσοστό 50% συν 1 όπως προβλέπεται. Σε ότι αφορά τον έλεγχο που έπρεπε να γίνει σε στενές επαφές οι οδηγίες προβλέπουν ότι πρέπει να γίνουν τεστ σε δημόσιο φορέα. Υπήρξε λοιπόν μια αναστάτωση γιατί κάποιοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εκτιμάται όμως ότι το πρόβλημα ξεπεράστηκε και εάν υπάρξει ξανά ανάγκη θα μπορούν να γίνουν και στο Νοσοκομείο τεστ. Γενικότερα πάντως όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα σχολείο ενημερώνεται ο εκπαιδευτικός , η διεύθυνση του σχολείου οι γονείς του τμήματος οι οποίοι λαμβάνουν μια βεβαίωση για να κάνουν το τεστ, εξήγησε η κα Στρατάκη.

Κάλεσε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση, να τηρούνται τα μέτρα, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν για την ασφάλεια των μαθητών και του σχολείου γενικότερα, να εφαρμόζουν τις οδηγίες που προβλέπονται για την πανδημία.

φωτογραφία αρχείου