Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα – Έξι νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

7:35 π.μ. - Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Δευ, 11/35/2020
Image: Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα – Έξι νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

Θετικά είναι τα στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας με μόλις έξι νέα κρούσματα να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο

Θετικά είναι τα στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας με μόλις έξι νέα κρούσματα να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρη Χατζηγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα στη χθεσινή επίσημη ενημέρωση, στη χώρας μας καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα και κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό.

Συνολικά, διαπιστώνονται 2.716 κρούσματα, εκ των οποίων το 55% άνδρες ενώ 603 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό.

30 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Τριάντα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με επιπλοκές που σχετίζονται με τον κοροναϊό, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη.

10 εξ αυτών είναι γυναίκες, ενώ το 96,7% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, 87 ασθενείς εξήλθαν της ΜΕΘ από την έναρξη της πανδημίας.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει θάνατος το τελευταίο 24ωρο από τον Covid-19, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να παραμένει 151 .

Εκ των θανόντων, οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικό βρέφος τριών μηνών

Κρούσμα κοροναϊού σε βρέφος μόλις τριών μηνών εντοπίστηκε στη Λάρισα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το larissanet.gr, για βρέφος από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη. Το Σάββατο το πήγε η μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς είχε πυρετό.

Ελήφθη δείγμα τόσο από το μωρό όσο και από την μητέρα του. Το βρέφος βρέθηκε θετικό και η μητέρα του οριακά θετική στον ιό.

Αναμένεται και οι δύο να μεταφερθούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Χαρδαλιάς: Επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι

Τη Δευτέρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ανέφερε κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

Ο κοροναϊός δεν κάνει ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές διακρίσεις

Για όσα είδαμε τις τελευταίες μέρες με τον συνωστισμό στις πλατείες αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν έχουμε τελειώσει με τον κοροναϊό, τόνισε. Τα στοιχειά είναι καλά γιατί εφαρμόσαμε με συνεπεία τα μετρά.

«Μη μας ξεγελάνε οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων. Αντικατοπτρίζουν τι κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Ο,τι κάναμε σήμερα θα φανεί σε 10 μέρες» συμπλήρωσε.

«Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, ούτε να μένουμε ες αεί στο σπίτι, άλλα πρέπει να τηρούμε παντού τα μετρά υγιεινής» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, κάποιοι επιχειρούν να κάνουν ένα υγειονομικό θέμα πολίτικο ενώ τόνισε ότι «ο κοροναϊος δεν κάνει ούτε πολίτικες ούτε κοινωνικές διακρίσεις. Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς κεντρώους και αριστερούς».

in.gr