Κορωνοϊός: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των self και rapid tests

4:51 μ.μ. - Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022
04:03 μ.μ. - Τρί, 15/51/2022
Image: Κορωνοϊός: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των self και rapid tests

Αλλάζει η στρατηγική με την οποία διεξάγονται οι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού - Ποιοι θα πρέπει να κάνουν έλεγχο υπό ευθύνη-κάλυψη της Πολιτείας

Μόνο σε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού αναμένεται, στο προσεχές μέλλον, να γίνονται τα τεστ υπό την ευθύνη ή τις οδηγίες της Πολιτείας.

Με άλλα λόγια, οι ασυμπτωματικοί δεν θα υποχρεούνται σε έλεγχο για τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, ή την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου τους από φορέα/λειτουργό της Πολιτείας.

Υπό αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να μειωθεί και ο υποχρεωτικός αριθμός των self tests που θα διενεργούνται από τους μαθητές, προκειμένου να πηγαίνουν στα σχολεία τους.

Η πρακτική αυτή έχει υιοθετεί από την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως η Σουηδία, η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία.

Σχετικές δηλώσεις υπουργού Υγείας

Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε κάνει λόγο για «μία νέα λογική», όσο αφορά τους ελέγχους του κορωνοϊού, που, πλέον, θα είναι πιο στοχευμένοι. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος: «Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο, όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Πλέον, βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. Η παραλλαγή Όμικρον, δίνει πολλές αλλά ήπιες νοσήσεις, για αυτό αλλάζουν τα δεδομένα. Μπαίνουμε σε μια νέα λογική, με τους διαγνωστικούς ελέγχους να γίνονται πιο στοχευμένα, δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.».