Κορωνοϊός- Δουλούμης: Δυσοίωνο το μέλλον της αγροτικής παραγωγής

10:53 π.μ. - Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Δευ, 23/53/2020
Image: Κορωνοϊός- Δουλούμης: Δυσοίωνο το μέλλον της αγροτικής παραγωγής

Ο «Α.Σ. Ανατολή» προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των παραγωγών

Προσαρμοζόμαστε στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και προχωράμε και από πλευράς μας στις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των καιρών, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ανατολή κ. Φώντας Δουλούμης.

Στο πλαίσιο αυτό ως συνεταιρισμός προμηθεύονται τα έγγραφα μετακίνησης τα οποία χρησιμοποιούν για να κυκλοφορούν οι ίδιοι. Παράλληλα προσπαθούν να ενημερώσουν τα μέλη τους και να είναι δίπλα τους όπου χρειαστεί ακόμη και εάν επιθυμούν να προμηθευτούν ή να συμπληρώσουν τα έγραφα εάν δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν τα μέσα.

Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων αυτές έχουν κατρακυλήσει αυτή την περίοδο. Η διοχέτευση γίνεται κυρίως μέσω των σούπερ μαρκετ. Υπάρχει όμως μια κάθετη μείωση των παραγγελιών και η ζήτηση έχει μειωθεί. Επιπλέον σε ότι αφορά τα εξαγώγιμα προϊόντα παρατηρείται πολλές φορές μια μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο στα τελωνεία που σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε ακόμη και ακυρώσεις συμφωνιών αφού τα προϊόντα δεν έφτασαν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Ως συνεταιρισμός προσπαθούμε να ελέγξουμε την τιμή στα προϊόντα β΄ . Αλλά και τις συνεργασίες μας κάτι που έγινε ειδικά τις ημέρες που υπήρχε ζήτηση και σε καλές τιμές.

Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν θα κάτσουμε όμως με σταυρωμένα χέρια. Είμαστε σε συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς και τον αγροτικό σύλλογο. Προσπαθούμε ως «Ανατολή» να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των παραγωγών που πλήττονται, τόνισε ο κ. Δουλούμης.