Κορωνοϊός: Επτά κρούσματα σε πτήση από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ, σε καραντίνα 180 επιβάτες

2:04 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Δευ, 31/04/2020
Image: Κορωνοϊός: Επτά κρούσματα σε πτήση από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ, σε καραντίνα 180 επιβάτες

Σε καραντίνα πρέπει να μπουν οι περίπου 180 επιβάτες πτήσης από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, αφού σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ 7 εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το οποίο επικαλείται τις αρχές της Ουαλίας, τα κρούσματα προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο.

Ως εκ τούτου δόθηκε η εντολή σε όλους τους επιβάτες της πτήσης να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Παράλληλα του υπουργείο Υγείας της Ουαλίας ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πτήση και παρουσίασαν συμπτώματα να υποβληθούν άμεσα σε τεστ.

Όπως σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα περιστατικά αυτά είναι πιθανό να οδηγήσουν στην προσθήκη της Ελλάδας στις χώρες προέλευσης για τις οποίες προβλέπεται υποχρεωτική καραντίνα όταν φθάνει κάποιος σε βρετανικό αεροδρόμιο.

Επιβάτης της πτήσης για Κάρντιφ δήλωσε στο BBC ότι «η πτήση ήταν μια τραγωδία. Ο τύπος που καθόταν δίπλα μου είχε κατεβασμένη τη μάσκα στον λαιμό του. Το πλήρωμα όχι μόνο δεν τον επανέφερε στην τάξη αλλά του έδωσε και δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα από τα μέλη του.»

Τη Δευτέρα η TUI ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει έρευνα γιατί το πλήρωμα δεν τήρησε τις απαραίτητες προφυλάξεις, με βάση τις καταγγελίες των επιβατών.

Παράλληλα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ανταποκριτής από τη Ζάκυνθο σχολίαζε την Κυριακή το βράδυ ότι τα μέτρα στο νησί είναι ανεπαρκή, και μολονότι είπε ότι ήρθε στα κινητά τηλέφωνα όλων το μήνυμα του 112 από την ελληνική κυβέρνηση για συμμόρφωση με τα νέα μέτρα, το κανάλι θεωρεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν επιβάλλεται πρόστιμο αν περπατάς χωρίς μάσκα την ώρα που στις καφετέριες μπορείς να κάθεσαι χωρίς μάσκα.

dikaiologitika.gr