Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Ισραηλινός προσπάθησε να επιστρέψει στη χώρα του ενώ ήταν θετικός στον ιό

11:40 π.μ. - Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Δευ, 05/40/2021
Image: Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Ισραηλινός προσπάθησε να επιστρέψει στη χώρα του ενώ ήταν θετικός στον ιό

Είχε υποβληθεί σε τεστ σε εργαστήριο, ωστόσο δεν είχε δει το mail στο οποίο του είχαν στείλει τα αποτελέσματα - Μπηκε σε επταήμερη καραντίνα

Επταήμερη παράταση πήρε η παραμονή ενός 67χρονου τουρίστα από το Ισραήλ στην Κρήτη, ο οποίος παραμένει σε ξενοδοχείο καραντίνας, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό, κάνοντας... τον ανήξερο και προσπαθώντας να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με το cretapost, το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν το έγγραφο που βεβαιώνει ότι είναι αρνητικός, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τότε, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου που είχε επισκεφθεί προκειμένου να κάνει το τεστ κορωνοϊού και τα οποία έδειχναν ότι ήταν θετικός.

Ο 67χρονος Ισραηλινός δεν είχε δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του στο εργαστήριο και έτσι δε μπορούσε να εντοπστεί για να του γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Είχε δώσει, ωστόσο, το email του στο οποίο είχαν σταλεί τα αποτελέσματα, ενώ το εργαστήριο επικοινώνησε και με την Πολιτική Προστασία και το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγο πριν ταξιδέψει.

Ο Ισραηλινός ισχυρίζεται ότι δεν είχε διαβάσει το email, καθότι δεν γνώριζε αγγλικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μετέβη σε ξενοδοχείο καραντίνας όπως και η γυναίκα του η οποία ήταν αρνητική στον κορωνοϊό, όμως επέλεξε να μην επιστρέψει μόνη στο Ισραήλ.

protothema.gr