Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ οι αφίξεις από Βουλγαρία και Ρουμανία

7:30 π.μ. - Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020
07:07 π.μ. - Τρί, 28/30/2020
Image: Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ οι αφίξεις από Βουλγαρία και Ρουμανία

Ενισχύονται τα μέτρα στις πύλες εισόδου λόγω της πανδημίας

Ακόμα ένας περιορισμός στις αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό τίθεται σήμερα, Τρίτη σε ισχύ, και αφορά τους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Από τα ξημερώματα σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Σχετική αεροπορική οδηγία (notam) εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων για την Ελλάδα. «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» εξηγεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, που άνοιξαν οι πύλες του τουρισμού, διατηρεί ψηλά τα επίπεδα του συναγερμού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι επιστήμονες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται συνήθως υψηλός αριθμός κρουσμάτων, κάτι που δικαιολογείται εν μέρει και από την πληθυσμιακή δύναμη των περιοχών αυτών.

in.gr