Κορωνοϊός: Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων της Κρήτης απαιτούν μέτρα προστασίας

7:56 π.μ. - Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Παρ, 05/56/2021
Image: Κορωνοϊός: Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων της Κρήτης απαιτούν μέτρα προστασίας

Ζητούν εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των παιδιών και των οικογενειών μας

"Όλοι εμείς οι γονείς εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για την εξέλιξη της πανδημίας. Εντελώς αβοήθητοι και απροστάτευτοι βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα μέσα στα σχολεία και στις γειτονιές μας να αυξάνονται ραγδαία με τραγικές συνέπειες.  Γονείς μαθητών χάνουν τη ζωή τους, άλλοι δίνουν ακόμα τη μάχη στα νοσοκομεία, ενώ δεκάδες τμήματα και σχολεία σε όλο το νησί είναι σε αναστολή. Οι τελευταίες εξελίξεις του επιβεβλημένου γενικού lockdown σε όλο το νομό Ηρακλείου δεν μας καθησυχάζουν καθόλου, αφού δεν βλέπουμε καμία άλλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να πάρει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την προστασία όλων μας.(...)

Κανένα lockdown από μόνο του δεν μπορεί να “γεννήσει” μέτρα προστασίας, κανένα κλείσιμο σχολείου δεν θα προστατεύσει εμάς και τα παιδιά μας αν δεν υλοποιηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή μέσα στους σχολικούς χώρους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·         Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

·         Να γίνεται η ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.

·         Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

·         Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα  για τα Ειδικά Σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, όπου είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση μέσων ατομικής προστασίας από τους μαθητές με αποτέλεσμα γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

·         Να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη και 15μελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών, επιπλέον αίθουσες και όχι κοντέινερ.

·         Να γίνεται απολύμανση των σχολείων που καταγράφουν κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με ευθύνη του Δήμου.

·         Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

Εδώ και τώρα μέτρα για  την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των παιδιών και των οικογενειών μας!

Ηράκλειο, 4/3/2021

http://www.asgme.gr/.../omospondia-enoseon-syllogon.../