Κορωνοϊός: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε πολίτη - Τον «έδωσαν» οι συνάδελφοί του στη Ρουμανία

1:32 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020
01:03 μ.μ. - Παρ, 06/32/2020
Image: Κορωνοϊός: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε πολίτη - Τον «έδωσαν» οι συνάδελφοί του στη Ρουμανία

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε σε πολίτη στη Ρουμανία ο οποίος επέστρεψε από χώρα στην οποία είχε εκδηλωθεί ο κορωνοϊός και υπήρχαν κρούσματα και εκείνος δεν τήρησε το πρωτόκολλο ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του.

Το πρόστιμο επέβαλαν οι ρουμανικές αρχές σε άνδρα από τη Μπράιλα ο οποίος επέστρεψε στη χώρα από την Ιταλία - χώρα που συνεχώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός - και δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και δεν επιβεβαίωσαν ούτε και διέψευσαν αν είναι το ίδιο άτομο που επέστρεψε από την Ιταλία και εμφανίσθηκε στη δουλειά του, στο δικαστήριο της πόλης.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε στη Ρουμανία δεν ενημέρωσε τις αρχές και πήγε στην εργασία του για δύο μέρες. Αργότερα, συνάδελφοί του έδωσαν πληροφορίες στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας η οποία και ανέλαβε το περιστατικό.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στη Ρουμανία ανέρχεται σε επτά. Το τελευταίο κρούσμα είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι από την Τιμισοάρα που νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο αναφοράς της ρουμανικής πόλης.

dikaiologitika.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ