Κορωνοϊός: Σε απόγνωση οι υδραυλικοί του Λασιθίου - Ζητούν να ενταχθούν στους ΚΑΔ

11:40 π.μ. - Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Δευ, 30/40/2020
Image: Κορωνοϊός:  Σε απόγνωση οι υδραυλικοί του Λασιθίου - Ζητούν να ενταχθούν στους ΚΑΔ

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Εγκαταστατών Αδειούχων Υδραυλικών Νομού Λασιθίου

ΠΡΟΣ : 1) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση . 2) Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη 3) Υπουργό οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

KOINΟΠΟΙΗΣΗ : 1) Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. 2) Ο.Β.Υ.Ε. 3) Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Λ. 4) Τοπικά Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση Επιπτώσεων λόγω Πανδημίας.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Με την επιστολή μας αυτή σας ενημερώνουμε, αλλά και σας επισημαίνουμε ότι: Λόγω της φονικής Πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, η δουλειά των υδραυλικών του Νομού Λασιθίου, ενός Νομού που η οικονομία του βασίζετε πλέον των 2/3 αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό, αλλά και πανελλαδικά, παρουσιάζει ολοκληρωτική πτώση.

Όλα τα έργα στο Νομό Λασιθίου έχουν παγώσει! Εργασίες για την νέα σεζόν που είχαν ξεκινήσει σε τουριστικά καταλύματα και σε μεγάλο βαθμό έχουν αποπερατωθεί, παραμένουν απλήρωτες. Ακόμα και οι κάποιες λιγοστές επισκευές που καλούνται μερικοί συνάδελφοι να πραγματοποιήσουν, δεν είναι εφικτό να το πράξουν λόγο αδυναμίας προμήθειας (κλειστά καταστήματα λιανικής) των απαραίτητων υλικών. Οι συνάδελφοί μας δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Παρά την απελπιστική θέσης που περιήλθε ο κλάδος μετά από μια 10 δεκαετή ύφεση που έπληξε ανελέητα την οικοδομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση το επάγγελμα του Υδραυλικού, μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η ενίσχυση του ΚΑΔ 4322 του επαγγέλματος μας. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα που οδηγεί τους συναδέλφους σε απόγνωση, καθώς όπως προαναφέραμε, η πτώση στην αγορά των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι τεράστια.

Κύριοι Υπουργοί, Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, έτσι ώστε να μη κλείσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου που απέμειναν ενεργές και να μη χαθούν θέσεις εργασίας και βέβαια, να μη διογκωθεί - μελλοντικά η παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα . Ας μας αντιμετωπίσει η πολιτεία ισότιμα εντάσσοντας τον ΚΑΔ 4322 στου ενισχυόμενους.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας 

Βάρδας Ιωάννης    Πόθος Μιχαήλ