Κορωνοϊός: Στο τραπέζι πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

2:42 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021
02:11 μ.μ. - Δευ, 08/42/2021
Image: Κορωνοϊός: Στο τραπέζι πρόσθετα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς, ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της επιβολής πρόσθετων μέτρων στα σούπερ μάρκετ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος «η κατάσταση είναι δυναμική και τα δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς», ενώ πρόσθεσε πως «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία».

Με βάση λοιπόν τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η πορεία της πανδημίας είναι αυτή από την οποία εξαρτάται αν θα μπουν πρόσθετοι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ τα οποία εξαιρέθηκαν σε πρώτη φάση από τα νέα μέτρα κατά της έξαρσης της υγειονομικής κρίσης που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένη Σάββατο. 

Υπενθυμίζουμε πως στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πηγαίνουν χωρίς την επίδειξη rapid η μοριακού τεστ μόνο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και σε εκκλησίες.

Γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς σε συνέντευξή του την Κυριακή γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. «Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας», τόνισε.

Ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση φαίνεται να επανεξετάζει τους περιορισμούς, στο στόχαστρο των οποίων είναι οι ανεμβολίαστοι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας». 

Σημειώνεται πως η δέσμη μέτρων προβλέπει πως η πρόσβαση σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. σε ανοικτούς χώρους εστίασης, υπηρεσίες λούνα παρκ, ζωολογικούς κήπους, και χώρους διασκέδασης, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Οι αγορές για όσους δεν διαθέτουν test μπορούν να γίνονται με click away, δηλαδή θα γίνεται η παραγγελία τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και θα γίνεται η παραλαβή έξω από το μαγαζί. Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

imerisia.gr