Κορωνοϊός: Συσκευές θερμομέτρησης από σήμερα στις λαϊκές αγορές

9:56 π.μ. - Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Δευ, 06/56/2020
Image: Κορωνοϊός: Συσκευές θερμομέτρησης από σήμερα στις λαϊκές αγορές

Στις λαϊκές αγορές στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία των εμπόρων λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης

Καθημερινά η συσκευή αυτή θα βρίσκεται σε διάφορες λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης. Στόχος να εξετάζονται οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών για πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι, αλλά και ο περίγυρος τους.

Την θερμομέτρηση των πωλητών θα αναλάβουν δύο γιατροί. Ένας θα είναι στην ανατολική πλευρά και ένας στη δυτική προκειμένου να θερμομετρούν όσο περισσότερους πωλητές γίνεται.

powered by Rubicon Project

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία του κλάδου. Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλίας- Θράκης, την «Ομόνοια» και το σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Πρόοδος».

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι "δεν πρόκειται για εξέταση, αλλά για μέτρο πρόληψης". "Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν. Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης", σημειώνει και καταλήγει "Ο αγώνας, για να παραμείνουν οι λαϊκές αγορές ανοιχτές, είναι συνεχής".

dikaiologitika.gr