Κορωνοϊός: Τέταρτη πληγείσα χώρα η Ινδία – Ξεπέρασε τη Βρετανία σε κρούσματα

2:42 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020
02:06 μ.μ. - Παρ, 12/42/2020
Image: Κορωνοϊός: Τέταρτη πληγείσα χώρα η Ινδία – Ξεπέρασε τη Βρετανία σε κρούσματα

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα έχει φτάσει τις 297.535

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα έχει φτάσει τις 297.535 και έτσι πλέον ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Βρετανία και έγινε η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την covid-19.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 10.956 σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τις 8.498, ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Υγείας.

Το δίμηνο lockdown που επιβλήθηκε στην Ινδία κράτησε χαμηλά το επίπεδο μετάδοσης του ιού. Με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει επίφοβη, και η εκστρατεία κατά του ιού είναι πιθανό να συνεχιστεί για μήνες.

Το lockdown επιβλήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα στα τέλη Μαρτίου αλλά έκτοτε έχει χαλαρώσει και τώρα εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σημειώθηκε αφότου η Ινδία επέτρεψε το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων, των εμπορικών κέντρων, των κατασκευαστικών έργων και των θρησκευτικών χώρων.

Το μετρό, τα σχολεία, τα κολέγια και οι κινηματογράφοι, ωστόσο, παραμένουν κλειστά σε εθνικό επίπεδο.

Η Ινδία βρίσκεται πλέον πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Βομβάη, το Νέο Δελχί και το Τσεννάι είναι οι πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο στη χώρα. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, Μπαλραμ Μπαργκάβα, οι κάτοικοι των αστικών περιοχών έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό.

Ωστόσο, οι μολύνσεις στις αγροτικές περιοχές έχουν αυξηθεί, αφότου εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους έφυγαν από τις πόλεις και επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

cnn.gr