Κορωνοϊός - Τσικαλουδάκη: Διεκδικούμε αποζημιώσεις – πάγωμα χρεών και επιταγών – άτοκα δάνεια

8:14 π.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τρί, 31/14/2020
Image: Κορωνοϊός - Τσικαλουδάκη: Διεκδικούμε  αποζημιώσεις – πάγωμα χρεών και επιταγών – άτοκα δάνεια

Τι θα ζητήσουμε από τον Βορίδη στην τηλεδιάσκεψη για τη στήριξη των παραγωγών

Μια ακόμη δύσκολη μέρα για τους παραγωγούς της Ιεράπετρας με τα προϊόντα τους απούλητα. Μειωμένη είναι η ζήτηση από τα δημοπρατήρια από τα οποία δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα οι τιμές. Η διοχέτευση των κηπευτικών γίνεται προς σουπερ μάρκετ και λαχαναγορά. Οι εξαγωγές μειώνονται γιατί εάν πάει ένας οδηγός στο εξωτερικό θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες προληπτικά οπότε κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί και είναι ασύμφορο. Η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να καταναλώσει τόσες ποσότητες και επιπλέον η καταναλωτική κίνηση έχει μειωθεί. Την ίδια ώρα τα έξοδα τρέχουν και μέσα στα έξοδα της καλλιέργειας είναι και το κόστος των εργατών που πρέπει να πληρωθούν, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου κα Κατερίνα Τσικαλουδάκη.

Στα αιτήματά μας από το Υπουργείο, προσθέτει η ίδια, είναι καταρχάς να γίνει ένας διάλογος και να ακουστούν τα προβλήματά μας. Διεκδικούμε αποζημιώσεις για τις ποσότητες που πετάμε, να στηριχτούμε για να μπορέσουμε να παράξουμε την επόμενη χρονιά, να δοθούν άτοκα δάνεια, να παγώσουν τα χρέη και οι επιταγές και να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε κρίσιμες περιόδους όπως τώρα με τον κορωνοϊό ώστε να υπάρχει μια ομαλότητα στην αγορά.

Με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να διευκρινιστούν ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι να πηγαίνουν στις λαϊκές της Αθήνας, κατέληξε.