Κορωνοϊός: Χωρίς όρθιους πελάτες μπαρ και κέντρα διασκέδασης

8:08 π.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
08:08 π.μ. - Δευ, 03/08/2020
Image: Κορωνοϊός: Χωρίς όρθιους πελάτες μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Μετά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο, αλλά και τις μαζικές εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και σε beach party, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα

Μετά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο, αλλά και τις μαζικές εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και σε beach bar, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα για όλα τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία θα ισχύσουν αρχικά για μία εβδομάδα.

Από σήμερα, Δευτέρα, η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

Έτσι, έως την Κυριακή 9 Αυγούστου οι πελάτες των νυχτερινών κέντρων (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ) θα απαγορεύεται να κάθονται όρθιοι, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων εντός των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Τα νυχτερινά κέντρα με χώρους για όρθιους, θα έχουν την δυνατότητα μετατροπής τους με τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μην μειωθεί και η πελατεία των νυχτερινών μαγαζιών.

Εφόδους της ΕΛ.ΑΣ σε μπαρ

Η αστυνομία συνεχίζει τις εφόδους σε μαγαζιά ώστε να τιμωρηθούν οι παραβάτες.

Το περασμένο σαββατοκύριακο σφραγίστηκαν αρκετά μαγαζιά που δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα, με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά για τους παραβάτες.

Μαγαζιά και beach bar σε Χαλκιδική, Πάρο και Κύμη βρέθηκαν σε δυσάρεστη θέση καθώς οι αρχές τα «σφράγισαν» λόγω συνωστισμού.

in.gr