Κορωνοϊός: «Με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε, θα θέλουμε συνεχώς νέες ΜΕΘ» λέει η Κοτανίδου

9:37 π.μ. - Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Παρ, 20/37/2020
Image: Κορωνοϊός: «Με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε, θα θέλουμε συνεχώς νέες ΜΕΘ» λέει η Κοτανίδου

Για την ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Αναστασία Κοτανίδου και ο Ευάγγελος Μπαλής

Για την ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Αναστασία Κοτανίδου και ο Ευάγγελος Μπαλής.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» σημειώνοντας πως δεν θα κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου. «Όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις μονάδες ΜΕΘ, η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε πως «όσες κλίνες ΜΕΘ και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που βλέπουμε καθημερινά θα θέλουμε συνεχώς και παραπάνω», ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν και άλλες απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών στην περίθαλψη ασθενών με κοροναϊό.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ότι γίνεται διαλογή ασθενών που θα εισαχθούν σε κλίνη ΜΕΘ, ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που να μην έχει γνώσεις για το πώς θα περιθάλψει μολυσματικό ασθενή.

Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία γιατί αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και δεν μειώνονται τα κρούσματα, παρά τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, σημειώνοντας ότι δεν περίμεναν άμεσα αποτελέσματα. «Ίσως το lockdown να άργησε να παρθεί σαν απόφαση» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ηλικιακό πλαίσιο των ασθενών Covid που χρειάζονται νοσηλεία, ο κ. Μπαλής υποστήριξε ότι και στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα υπήρξαν ασθενείς 20 ετών που χρειάστηκαν νοσηλεία στην κλινική Covid. «Τότε ήταν λιγότερα τα περιστατικά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

in.gr