Kοσμοσυρροή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

8:29 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015
08:07 μ.μ. - Τετ, 08/29/2015
Image: Kοσμοσυρροή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Φεστιβάλ σημαίνει γιορτή και σ΄ αυτή τη γιορτή συμμετείχε σύσσωμος ο Νομός Λασιθίου, πολλά μέρη της Κρήτης και πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ είναι ότι 32 διεθνή φεστιβάλ του κόσμου που συνεργάζονται με το φεστιβάλ της Ιεράπετρας, θα δουν από την Νοτιότερη πόλη της Ευρώπης εικόνες και ήχους όλης της γης.
 
Η καλλιτεχνική του διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση, δήλωσε υπερήφανη για τη αθρόα συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και ξένων επισκεπτών που βρίσκονταν στην περιοχή της Ιεράπετρας αλλά και του Νομού Λασιθίου όπου γίνονταν παράλληλες εκδηλώσεις. Παρότι ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κ. Ελένη Βλάσση, όπως είπε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργιος Νικολακάκης, είναι μια πολεμική μηχανή στην οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί αποδεικνύοντας και φέτος ότι επειδή έχει όραμα και αγωνίζεται με πάθος για την πραγμάτωσή του και επειδή θέλει να προσφέρει στον τόπο, καταφέρνει ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα.
 
Βλέποντας όλες αυτές τις προβολές του Φεστιβάλ η κ. Τίνα Πισχιτζή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ότι θα είναι ο αρωγός αυτού του πολιτιστικού γίγνεσθαι που η κ. Ελένη Βλάσση δημιούργησε ώστε η πολιτιστική μας κληρονομιά να αναδεικνύεται σε όλα τα μέρη και πλάτη της γης μέσω του Φεστιβάλ, το οποίο ως ένα βαθμό παράγει πολιτισμό.
 
Όλες αυτές τις μέρες, από την τελετή έναρξης που έγινε την 1η Αυγούστου, στην παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου, με τη συμμετοχή πλέον των 1.000 συμπολιτών μας, μέχρι και την τελετή λήξης που έγινε χθες στην Πλατεία Τζαμιού, είχαμε την αίσθηση ότι τόσο στην Ιεράπετρα, όσο και στον Νομό Λασιθίου γενικότερα, τα φώτα του πολιτισμού που άναψε πέρσι η κ. Ελένη Βλάσση με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2014, δεν θα σβήσουν ποτέ και θα φωτίζουν το δρόμο προς το μέλλον.
 
Κατά τη διάρκεια όλων των προβολών των ντοκιμαντέρ, παρατηρούσαμε με ενθουσιασμό, να συναπαρτίζεται το κοινό από όλες τις ηλικίες και κυρίως από νέους. Αφού λοιπόν η κ. Βλάσση και οι συνεργάτες της κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας μας, τότε το μέλλον μας θα είναι ευοίωνο. Εκδηλώσεις τέτοιους βεληνεκούς, μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας.
 
Η Ιεράπετρα για ακόμα μια φόρα αναδείχθηκε πύλη της Μεσογείου και Σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2015, μέσα από τις εικόνες και τους ήχους των λαών που πρόβαλε, έβαλε ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι του Κόσμου.
 
ΚΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟΥ
anatolh.com