Κουμουτσάκος από Λασίθι: Στο τέλος θα έρθει η ταπεινωτική συνθηκολόγηση

4:38 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017
04:11 μ.μ. - Πέμ, 02/38/2017
Image: Κουμουτσάκος από Λασίθι: Στο τέλος θα έρθει η ταπεινωτική συνθηκολόγηση

«Ο τόπος απαιτεί πολιτική αλλαγή» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος

 κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «σπαταλά τον χρόνο στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και στο τέλος υπάρχει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση. 
 
Ο κ. Κουμουτσάκος που βρίσκεται στο Λασίθι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στον 'Αγιο Νικόλαο μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. 
 
«Μόλις πριν λίγο καιρό ευχόμασταν όλοι να είναι καλύτερο το 2017 από το 2016 και όλοι ζούμε αυτό τον καιρό μέσα στην αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος. Για τρίτη φορά μέσα στα χρόνια αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. Καθυστερεί και πάλι, σπαταλά το χρόνο και φορτώνει τον λογαριασμό που τον πληρώνουμε όλοι» είπε ο κ. Κουμουτσάκος. 
 
Τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα – διαπίστωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. «Η ίδια ερασιτεχνική τακτική ακολουθήθηκε στο ξεκίνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και οδήγησε στο αχρείαστο και πιο σκληρό στα χρόνια της κρίσης μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και παρατήρησε πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην πρώτη αξιολόγηση, οδηγώντας στον δημοσιονομικό κόφτη, στο κόψιμο συντάξεων και στο υπερταμείο. 
 
«Φτάσαμε στο σημείο, κάποιοι στο εξωτερικό και μάλιστα και στο εσωτερικό από την κυβερνητική πλειοψηφία, να μιλούν για δραχμή χωρίς να αναλογίζονται το τι καταστροφή κάνουν στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία» διαπίστωσε.
 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα γενικά πολιτικά θέματα, είπε ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως και το καλοκαίρι του ‘15» και κάλεσε την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν να κλείσει την αξιολόγηση και να σταματήσει η αστάθεια και αβεβαιότητα που υπάρχει στην οικονομία - και να προσηλωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Με τη σειρά του ωστόσο, υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα.
 
Πηγή: ekriti.gr