Κουνενάκης στον Ηχώ 99,8 για ΒΟΑΚ – Νερό – Υδατοδρόμια

11:27 π.μ. - Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
11:09 π.μ. - Τρί, 17/27/2019
Image: Κουνενάκης στον Ηχώ 99,8 για ΒΟΑΚ – Νερό – Υδατοδρόμια

Ο πρόεδρος του ΟΑΚ μιλά για σημαντικά έργα της Κρήτης και του Λασιθίου

Μελέτη για την ενιαία διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης έχει αναθέσει ο ΟΑΚ σε μελετητικό γραφείο σε μια προσπάθεια να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση και οι ανάγκες με στόχο να την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε δηλώνει στον Ηχώ 99,8 9 πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Δημήτρης Κουνενάκης , είναι η σπατάλη νερού, έργων χρημάτων. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που γίνεται σήμερα η διαχείριση. Επιπλέον  είναι πολλοί οι φορείς που εμπλέκονται και ο κάθε ένας λειτουργεί πολλές φορές μεμονωμένα. Εκτιμούμε ότι η διαχείριση θα πρέπει να είναι ενιαία με βάση και τις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής, σημείωσε.
 
Πρόσθεσε πως σημαντικό θέμα είναι και ο Βόρειος Οδικός Άξονας όπου  εδώ και χρόνια δεν κατέστη  εφικτό ,για διάφορους λόγους,  να δούμε ένα ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο.  Από τον υπάρχοντα σχεδιασμό ο νομός Λασιθίου λείπει επί της ουσίας. Πέρα  από κάποια τμήματα στη Σητεία. Υπάρχουν όμως έτοιμες μελέτες πχ στον δρόμο Παχειά Άμμος -Ιεράπετρα. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με ένα από τα χειρότερα οδικά τμήματα , αυτό του Καλό Χωριό - Παχειά Άμμος.   Σε επίπεδο νομού υπάρχουν μελέτες, προμελέτες, προτάσεις. Η νέα κυβέρνηση λέει κάτι άλλο σήμερα και περιμένουμε να δούμε την πρόταση που θα καταθέσει. Αυτό που ελπίζουμε είναι να μην υπάρξει και άλλη κωλυσιεργία σε ένα τόσο σημαντικό έργο για το νησί, επεσήμανε.
 
Τέλος έκανε αναφορά στο θέμα τον υδατοδρομίων και τις δυνατότητες να δρομολογηθούν, κατασκευαστούν και λειτουργήσουν  στο νομό μας. Τα παραπάνω θέματα τέθηκα στην ατζέντα της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη όπου εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές διάθεση για συνεργασία.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κουνενάκη: