Κουφάκης: Με απόφαση αντιπεριφερειάρχη η αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

9:49 π.μ. - Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Δευ, 30/49/2020
Image: Κουφάκης: Με απόφαση αντιπεριφερειάρχη η αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Τι θα γίνει με φιλοξενούμενους και προσωπικό - Σκέψεις για ένσταση κατά της απόφασης από τον Σύλλογο Φίλων Τρίτης ηλικίας

Αναστέλλεται η λειτουργία του Γηροκομείου Ιεράπετρας με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη μετά από σχετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την εποπτεία λειτουργίας τέτοιων δομών. Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μανώλης Κουφάκης μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας ανέφερε ότι ένα μόνιμο αγκάθι για το Γηροκομείο Ιεράπετρας ήταν η έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Στη δεδομένη στιγμή ο κορωνοϊός δρομολόγησε ίσως ταχύτερες εξελίξεις σε επίπεδο υπηρεσιών. Όμως η απόφαση πάρθηκε λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας της δομής.

Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 60 ημερών για να γίνουν οι αναγκαίες διαδικασίες ως προς το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα προσφυγής , ένστασης, κατά της απόφασης μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών και ως σύλλογος θα εξετάσουμε με δικηγόρο και το νομικό μέρος της απόφασης. Βέβαια ακριβώς λόγω κορωνοϊού υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες πχ μεταφορά φιλοξενούμενων αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Από εκεί και πέρα θα γίνουν επαφές με το οικογενειακό περιβάλλον των φιλοξενούμενων ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο φιλοξενείς σε δομές άλλων περιοχών προτεραιότητα πάντως είναι να αποφύγουμε τυχόν κρούσμα κορωνοϊού στη δομή και η προστασία των φιλοξενούμενων, σημείωσε ο κ. Κουφάκης.