Κρήτη: Αναβιώνει η φρίκη για τον 19χρονο -θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση - από ιερείς και τον πατέρα του

9:58 π.μ. - Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022
09:12 π.μ. - Τετ, 07/58/2022
Image: Κρήτη: Αναβιώνει η φρίκη για τον 19χρονο -θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση - από ιερείς και τον πατέρα του

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου άρχισε την Τρίτη 6/12 η δίκη για την υπόθεση κατά συρροή βιασμού 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσα τους δύο ιερείς και ο πατέρας του, οι οποίοι φέρονται να κατηγορούνται για δεκάδες βιασμούς του 19χρονου αγοριού. Το αγόρι - με νοητική στέρηση - έπεσε θύμα βιασμού κατ' εξακολούθηση και μάλιστα εν γνώσει του πατέρα του σύμφωνα με το κατηγορητήριο . .

Στο δικαστικό μέγαρο υπάρχει έντονη παρουσία μελών συλλογικοτήτων, από την πρώτη κιόλας μέρα της έναρξης της δίκης ,που βρίσκονται εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον 19χρονο, ο οποίος μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης φιλοξενείται σε ίδρυμα στο Ηράκλειο.

Οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς, βαρύνονται με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του 19χρονου, ενώ ο 5ος ο πατέρας του κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.

Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Οι κατηγορούμενοι κατά την έναρξη της διαδικασίας ρωτήθηκαν τι δηλώνουν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και δήλωσαν αθώοι. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο ένας απο τους κατηγορούμενους για την φρικιαστική αυτή υπόθεση ο72χρονος ιερέας είναι θείος του 19χρονου θύματος.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα Τετάρτη (7/12) στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος ενώ αναμένεται σήμερα αποφασιστεί αν η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά την έξοδο ιερέων από τα δικαστήρια που βρέθηκαν στο ακροατήριο υπήρξε ένταση . Οι κατηγορούμενοι ιερείς "φυγαδεύτηκαν" απο τις αρχές .

Το δικαστήριο διόρισε δικηγόρο για τον πατέρα του θύματος, ο οποίος προσήλθε χωρίς συνήγορο.

ekriti.gr