Κρήτη | Με καθολική συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων το πρώτο Περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

7:33 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Παρ, 08/33/2020
Image: Κρήτη | Με καθολική συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων το πρώτο Περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, όπου στην έναρξη του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον SARS-COV-2 με συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις στις δομές υγείας του νησιού. Παράλληλα ανέφερε, ότι, έχουν δεσμευθεί οι αντίστοιχοι πόροι που ζητήθηκαν για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης . Επίσης τόνισε ότι κανονικά συνεχίζεται και το τεχνικό πρόγραμμα έργων τις Περιφέρειας παρά τις όποιες προσωρινές δυσκολίες λόγω των συνεπειών του κορωνοιού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε σημαντικά θέματα που αφορούν την υλοποίηση έργων και συγκεκριμένα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως:

hxonews

-Λήψη προσωρινών μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας από Κοξαρέ έως Ασώματο τμήμα της επαρχιακής οδού υπ. αρ. 9 Π.Ε Ρεθύμνου.

-Λήψη προσωρινών  μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας στη βόρεια  είσοδο του οικισμού Μέρωνα.

-Λήψη προσωρινών μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας στη θέση «Πέτρας νερό» 1.200,00 μ. πριν τη διασταύρωση για τον οικισμό «Κλεισίδι».

-Λήψη προσωρινών μέτρων εκτροπή της κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Ηρακλείου- Βιάννου στο τμήμα από Α/Κ Αλαγνίου έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου .

-Εγκρίθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού έργα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων που αφορά την σύνδεση του κόμβου Μουρνιών του ΒΟΑΚ

-Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή ρύθμιση (εργοταξιακή σήμανση) για την κατασκευή του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης – Βραχυπρόθεσμες Επεμβάσεις».

-Το Π.Σ. ενέκρινε το  Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση: α) Πλημμυρικών Φαινομένων, β) Χιονοπτώσεων- Παγετού και γ) Έντονων Καιρικών Φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Εγκρίθηκαν   στα πλαίσια συνεργασίας με Ο.Τ.Α της Περιφέρειας οι διαβαθμιδικές συμβάσεις με τους Δήμους Αποκορώνου για διάθεση μηχανημάτων προς αποκατάσταση οδικού δικτύου, και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για διάθεση γεωλόγου  προκειμένου να επιβλέπει μελέτες και έργα που υλοποιεί ο Δήμος .

Εγκρίθηκε η δανειακή σύμβαση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι  για το έργο: «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος ποταμών Αμαρίου: εγκατάσταση επεξεργασίας νερού»

Εγκρίθηκε η υλοποίηση δέκα ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα πλαίσια των ευρωπαικών συνεργασιών και συμμετοχών που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία υλοποιεί στο σύνολο πενήντα ευρωπαϊκά προγράμματα .

Τέλος εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχεδίου δράσης και προϋπολογισμού της Περιφέρειας με ένταξη πιστώσεων για την αγορά ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη της οροεπιδημιολογικής μελέτης για τον ιό SARS-COV-2 στον πληθυσμό της Κρήτης που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε για την συμμετοχή-συνεργασία όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που έλαβαν μέρος στη πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης για πρώτη φορά του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονωιού.

Zarpanews.gr