Κρητικός γυναικολόγος έκοβε με μαχαίρι τις ζώνες ασφαλείας από αεροπορικά καθίσματα

2:06 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Δευ, 15/06/2021
Image: Κρητικός γυναικολόγος έκοβε με μαχαίρι τις ζώνες ασφαλείας από αεροπορικά καθίσματα

Ο 52χρονος που εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης αποτελούσε γρίφο για τις αρχές επί 4 μήνες

«Παραδέχομαι οτι εγώ έκοψα τις ζώνες. Εκοψα συνολικά 12 ζώνες με έναν μικρο σουγιά που ειχα πάνω μου. Καποιες τις έκρυψα σε σπίτι συγγενούς μου στη Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες σε φιλικό σπίτι στη Γερμανία.

Το γιατι το έκανα, θα το πω στον εισαγγελέα». Με αυτά τα λόγια ο 52χρονος γυναικολόγος απο την Κρήτη παραδέχτηκε οτι αυτός ήταν ο «άρπαγας ζωνών ασφαλείας» απ’οαεροπλάνα, που τους τελευταίους 4 μήνες αποτελούσε γρίφο για τις αρχές.

Ο μυστηριώδης επιβάτης που εφοδιασμένος με έναν σουγιά με λάμα 6 cm και ενα ακονισμένο γυαλί, που παρά τα μέτρα για τη διασπορά του κορωνοιού, ταξίδευε και σε κάθε πτήση έκοβε και έπαιρνε ως τρόπαιο τις ζωνες ασφαλείας, αν και παραδέχτηκε την πράξη του, δεν θέλησε να πει τους λόγους για τους οποιους το έκανε.

Το protothema.gr, αποκαλύπτει όλο το χρονικό  της σύλληψης του 52χρονου γυναικολόγου που οι πληροφορίες λένε ότι  προέβη σε αυτή την αψυχολόγητη και εμμονική πράξη, για να εκδικηθεί για ένα  πρόστιμο που του είχε επιβάλει η αεροπορική.

Η περίεργη δράση του γιατρού με καταγωγή απο τη Θεσσαλονίκη που εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης και είχε εμμονή με τις ζώνες ασφαλείας των αεροσκαφών, άρχισε να μπαίνει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμηματος Ασφαλείας Αερολιμένα, μετά από καταγγελία του υπεύθυνου ασφαλείας της εταιρείας καθώς οπως αναφέρουν πληροφορίες, στις 5.2.21, ο διευθυντης ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας κατήγγειλε οτι τους τελευταίους 4 μήνες, έχει διαπιστωθεί οτι μετά από πτήσεις υπάρχουν κομμένες ζώνες ασφαλείας καθισμάτων επιβατών.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για τις πτήσεις: Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο Κρήτης την 11.9.20, απο Ηράκλειο Κρήτης προς Θεσσαλονίκη 21.12.20, από  Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο Κρήτης 23.12.20, από Ηράκλειο Κρήτης προς Αθήνα 3.2.21, από Αθήνα προς Ντίσελντορφ Γερμανίας 3.2.21. Κατόπιν ελέγχου και διασταυρώσεως της λίστας επιβατών οι υπεύθυνοι ασφαλείας διαπίστωσαν οτι υπήρχε ένας μόνο συγκεκριμένος επιβάτης σε όλες αυτες με τα στοιχεία και τη διευθυνση κατοικιας του.

Συνολικά δε, διαπιστώθηκε οτι είχαν κοπεί και αφαιρεθεί 10 ζώνες με το συνολικό κόστος για την αποκατάσταση της ζημίας που εχει προξενήσει να ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ.

Μπλόκο στην πύλη Β7

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αερολιμένα, στις 17:10 της 13ης Φεβρουαριου, μετέβησαν στην πύλη Β7, οπου μόλις είχε αφιχθεί η πτήση απο Γερμανία. Εκεί ενημερώθηκαν οτι ο μυστηριώδης επιβάτης με τον σουγιά ειχε κόψει και αρπάξει δυο ζώνες και συγκεκριμένα απο τα καθίσματα 28Ε και 28F. Ο ίδιος ταξίδευε στη θέση 28D. Έτσι, κινήθηκαν αστραπιαία και μόλις τον είδαν τον πλησίασαν και πριν προλάβει να αντιδράσει τον ακινητοποίησαν. Απο την έρευνα στο σακίδιο- χειραποσκευή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο μπλέ ζωνες ασφαλείας με ασημί πόρπη, ενω στην τσάντα του βρέθηκε ενας ασημί σουγιας με λάμα 6cm και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί χρώματος πορτοκαλί σε σχήμα παραλληλόγραμμο μήκους 4.5 εκατοστών. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σπίτι του στην Κρήτη παρουσία αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών βρέθηκαν 5 ζώνες ασφαλείας, μια βαλίστρα και δυο μαχαίρια.

Ασκήσεις επιβίωσης στο δάσος

Σε βάρος του 52χρονου γυναικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς πλοίων και αεροσκαφών, και περι όπλων. Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας του Αερολιμένα, σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε την πράξη του λέγοντας οτι έκοψε τις ζώνες με τον σουγιά που κουβαλούσε πάνω του, είπε οτι τις άλλες ζώνες τις έχει κρύψει σε συγγενείς του στη Θεσσαλονικη και φιλικό σπίτι στη Γερμανια ενώ για τη βαλίστρα και τα μαχαίρια δήλωσε οτι είναι γραμμένος σε σύλλογο τοξοβολίας και τον ελεύθερο χρόνο του κάνει ασκήσεις επιβίωσης στα δάση. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς εχει εμπλακεί στο παρελθόν με τη δικαιοσύνη για μια υπόθεση οφειλής και για κατοχή σπρέι το οποίο όπως  ισχυρίστηκε το χρησιμοποίησε ενώ ήταν σε άμυνα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης τονίζει στο protothema.gr πως «Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν πολλές φορές περιστατικά που μπορεί να φαντάζουν απίθανα, όμως μετά την επέμβαση τους να διαπιστώνουν ότι όλα είναι δυνατά και το κίνητρο μιας πράξης μπορεί να φαντάζει απίστευτο όμως να είναι και απολύτως αληθινό».

Φωτογραφία αρχείου

neakriti.gr