Κρήτη: Βαριά ποινή στον 46χρονο πατριό για την αποπλάνηση της ανήλικης

8:29 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
08:10 μ.μ. - Τετ, 17/29/2018
Image: Κρήτη: Βαριά ποινή στον 46χρονο πατριό για την αποπλάνηση της ανήλικης

Και το Εφετείο έκρινε ένοχο τον άνδρα

Στη φυλακή παραμένει ο 46χρονος άνδρας, ο οποίος, πριν από λίγα χρόνια, φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της -τότε- ανήλικης κόρης της πρώην συζύγου του.
 
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε -ξανά- ένοχο τον 46χρονο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών.
 
Όπως και στον πρώτο βαθμό, έτσι και σήμερα, η Έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό κι έκρινε ένοχο τον 46χρονο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, από οικείο, που συνοικεί με τον ανήλικο, καθώς και για αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του.
 
Για την πρώτη πράξη του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ για τη δεύτερη πράξη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Η συνολική ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε, ήταν 15 ετών.
 
Σημειώνεται ότι πριν από ενάμιση χρόνο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε καταδικάσει τον 46χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και 6 μηνών.
 
Επισημαίνεται, τέλος, ότι, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έτσι και σήμερα η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
Το χρονικό
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το οποίο είχε παραπεμφθεί -και τελικά καταδικαστεί- ο 46χρονος σε πρώτο βαθμό, ο ίδιος φέρεται να εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι η μητέρα του κοριτσιού και πρώην σύζυγός του, απουσίαζε από το σπίτι της οικογένειας.
 
Κατά τη διάρκεια της απουσίας της μικρής από το σπίτι, τρεις φορές την εβδομάδα, ο καταδικασθείς φέρεται να έπειθε την κοπέλα να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος φέρεται να ενήργησε ως ενήλικας «ασελγείς πράξεις με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 14, όχι όμως τα 18 έτη, την οποία του είχαν εμπιστευθεί να επιβλέπει ή και να την φυλάσσει έστω και προσωρινά, ενώ ήταν ο ίδιος πρόσωπο οικείο αυτής και συνοικούσε μαζί της».
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος προέβη στις ασελγείς του πράξεις από τις αρχές του 2015 μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2016.
 
 
neakriti.gr