Κρήτη: Γιατροί προτρέπουν ασθενείς να μην εμβολιαστούν για τη γρίπη

9:48 π.μ. - Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
09:02 π.μ. - Τετ, 13/48/2019
Image: Κρήτη: Γιατροί προτρέπουν ασθενείς να μην εμβολιαστούν για τη γρίπη

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η καταγγελία του υποδιοικητή της ΥΠΕΕ Κρήτης Στέλιου Δημητρακόπουλου, ότι ορισμένοι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης προτρέπουν ασθενείς που μάλιστα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην εμβολιαστούν για την γρίπη

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η καταγγελία του υποδιοικητή της ΥΠΕΕ Κρήτης Στέλιου Δημητρακόπουλου, ότι ορισμένοι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης όχι μόνο δεν εμβολιάζονται οι ίδιοι, αλλά προτρέπουν και ασθενείς που μάλιστα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην εμβολιαστούν για την γρίπη.
 
«Nτρέπομαι για αυτές τις τακτικές συναδέλφων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων στην δημόσια υγεία, όπως αναφέρει το neakriti.gr.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος συμφώνησε με την καταγγελία του κ. Δημητρακόπουλου τονίζοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα όσον αφορά τη γρίπη λέγοντας ότι ο φετινός ιός Η1Ν1 είναι περισσότερο τοξικός και επιθετικός.
 
Παράλληλα, η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού σε νοσοκομεία καλώντας τους συναδέλφους της να προτρέπουν ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιάζονται χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον άσχημο το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι της στην Κρήτη που δεν έχουν εμβολιαστεί.