Κρήτη: Που θα γίνουν οι πρώτες συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ;

2:42 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
02:01 μ.μ. - Πέμ, 19/42/2017
Image: Κρήτη: Που θα γίνουν οι πρώτες συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ;

Και στην Κρήτη αντιδρούν για το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς προ των πυλών είναι οι πρώτες συγκεντρώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην πλατεία δημοτικής αγοράς στα Χανιά, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
 
Στις 20 - 21 Γενάρη με αφορμή την ορκωμοσία Τράμπ βγαίνει μαζικά το κίνημα στους δρόμους της Αμερικής για να δώσει μια μεγάλη προειδοποίηση. Υπάρχει μηδενική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φράξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες.
 
Μηδενική είναι η ανοχή στις σφαίρες αστυνομικών που αφαιρούν ζωές μαύρων. Μηδενική είναι και η ανοχή για την πολιτική επίδειξης ισχύος για την επιβολή της ηγεμονίας στους ανταγωνιστές με απειλή απλώματος των αιματοβαμένων επεμβάσεων στην Μ. Ανατολή και το Αφγανιστάν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είμαστε στο πλευρό τους!
 
Ξέρουμε καλά τι σημαίνουν οι φράχτες στην Ευρώπη από τον Έβρο μέχρι το Καλέ. Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδης διαδηλώσεις στον Έβρο, όταν χιλιάδες πολιορκήσαμε τα σύνορα ζητώντας να ανοίξουν, δυστυχώς ο φόρος αίματος μεγάλωσε στην Μεσόγειο, με τους 4750 πνιγμένους πρόσφυγες. Η FRONTEX και το ΝΑΤΟ πνίγουν πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από το ρημαγμένο Χαλέπι και την Μοσούλη.
 
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη η ισλαμοφοβία απλώνει τη σκιά της στην Ευρώπη με τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Γαλλία και τη Γερμανία να υπενθυμίζουν τραγικά τις συνέπειες από την εμπλοκή των δυτικών δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στην Μ. Ανατολή. Σε αυτό το έδαφος οι φασίστες επιχειρούν να καρπωθούν την αγανάκτηση που δημιουργούν οι πολιτικές λιτότητας και φτώχειας των κυβερνήσεων για χάρη των κερδών των Τραπεζιτών.
 
Πατάνε πάνω στις ξεδιάντροπες ρατσιστικές επιλογές των κυβερνήσεων που έκλεισαν τα σύνορα, άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης αναβιώνοντας χιτλερικές πρακτικές του μεσοπολέμου, αποφασίζουν μέτρα ακόμη και για το πώς θα ντύνονται στους δρόμους και τις παραλίες οι μουσουλμάνες γυναίκες, απαλλοτριώνουν ακόμηκαι τα τιμαλφή των προσφύγων στην Δανία.
 
Δίνουμε την μάχη για να ηττηθούν οι ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που έχτισε εσωτερικά σύνορα στα νησιά του Αιγαίου εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και απέκλεισε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες έξω από τις πόλεις ακόμη και σε σκηνές κάτω από τα χιόνια και μέσα στις λάσπες. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για όλους, με όλα τα προσφυγόπουλα ενταγμένα ισότιμα στα σχολεία και με όλους να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.
 
Μαζικές προσλήψεις τώρα σε σχολεία, δήμους και νοσοκομεία για να έχει το Δημόσιο την πρόνοια για τους πρόσφυγες και όχι οι ΜΚΟ που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες και απαράδεκτη σίτιση. Να μπει τέλος στον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό εισόδου των αλληλέγγυων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
Δίνουμε την μάχη για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ναζιστική συμμορία δεν εκδημοκρατίζεται, τσακίζεται!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων:
 
Την Παρασκευή 20 Γενάρη ορκίζεται Πρόεδρος της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης - των ΗΠΑ - ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλοεπιχειρηματίας, ρατσιστής, σεξιστής και απατεώνας Τραμπ.
 
O Τραμπ κατάφερε να γίνει Πρόεδρος, κερδίζοντας την μισητή εκπρόσωπο του κατεστημένου Κλίντον, παριστάνοντας τάχα τον "αντίπαλο του κατεστημένου" για να πάρει την ψήφο οργισμένων εργατών εξαιτίας της οργής και της απελπισίας των λαϊκών στρωμάτων από την πτώση του βιοτικού επιπέδου τους, τους ατέλειωτους πολέμους και την πλήρη διάψευση των ελπίδων από τον "πρώτη φορά μαύρος πρόεδρος στις ΗΠΑ" Ομπάμα, που την πολιτική του ήθελε να συνεχίσει η Κλίντον.  Η εκλογή Τραμπ σηματοδοτεί την κρίση του πολιτικού συστήματος στις ΗΠΑ, κρίση στην οποία βρίσκεται το αστικό πολιτικό σύστημα σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο.
 
Το πρόγραμμα και η κυβέρνηση του Τραμπ (γεμάτη με την αφρόκρεμα του κατεστημένου) θα φέρει νέα χτυπήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ ("αμερικάνικες δουλειές" με "μεξικάνικα μεροκάματα", ακροδεξιό εθνικισμό, ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις) αλλά και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών από τη Λατινική Αμερική, τη Συρία ως τη Κίνα.
 
Στις ΗΠΑ μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, των άνεργων, της νεολαίας, των μειονοτήτων και των διανοουμένων έστρεψαν την πλάτη τους σε Τραμπ - Κλίντον. Αυτό εκφράστηκε με την αποχή στις εκλογές αλλά κυρίως με τους χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους των πόλεων της Αμερικής σε οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στον Τραμπ από την πρώτη ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
 
Αυτές οι διαδηλώσεις είχαν μαγιά τους σκληρούς αγώνες του κινήματος για την διεκδίκηση των 15 δολαρίων κατώτερο μισθό,  το black lifes matter ενάντια στις δολοφονίες μαύρων από τους μπάτσους,  το occupy wall street, τη μαζικοποίηση της καμπάνιας του Σάντερς, ανεξάρτητα αν ο ίδιος πρόδωσε αυτό τον κόσμο υποστηρίζοντας την Κλίντον, ως το "μικρότερο κακό", απέναντι στον Τράμπ.
 
Την Παρασκευή 20 Γενάρη αυτές οι διαδηλώσεις θα πολλαπλασιαστούν και μαζικοποιηθούν σε όλη την Αμερική αλλά και σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ποτέ ξανά στο παρελθόν η ορκωμοσία αμερικάνου προέδρου δεν σήμαινε τέτοιο κινηματικό ξεσηκωμό στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αντίσταση ξεκινάει από την ίδια την καρδιά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ότι παντού μπορούμε να οργανώσουμε τις μάχες ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, για να μην πάρει η ρατσιστική ακροδεξιά στην Ευρώπη αέρα από τη νίκη του Τραμπ.
 
Η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά ενώνουμε τη φωνή μας με τις μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς το Σάββατο 21 Γενάρη στις 12μ
 
Είναι η ευκαιρία να συντονιστούμε με το κύμα αντίστασης σε Αμερική και Ευρώπη, να εναντιωθούμε στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης που συμπλέει με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και των συμμάχων τους στην περιοχή. Σήμερα, στη μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού που γεννά τα αντιδραστικά πολιτικά φαινόμενα τύπου Τραμπ, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η επίκληση στο "δημοκρατικό τόξο" αλλά ο αντικαπιταλιστικός αγώνας για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό και σεξισμό και στις δύο πλευρές του Αντλαντικού.

neakriti.gr