Κρήτη: Στην Εντατική λόγω της γρίπης Η1Ν1

3:22 μ.μ. - Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
03:06 μ.μ. - Κυρ, 03/22/2018
Image: Κρήτη: Στην Εντατική λόγω της γρίπης Η1Ν1

Τώρα παλεύουν για τη ζωή τους

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης Η1Ν1 καταγράφηκε στο νομό Ρεθύμνου με έναν άνδρα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, πρόκειται για έναν 50χρονο με χρόνια προβλήματα υγείας. 
 
Όπως λέει, η επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό της γρίπης έγινε χθες όταν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, πήραν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Σύμφωνα με τον Διοικητή, ο 50χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στις 27 Φεβρουαρίου ενώ νωρίτερα νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική. 
 
Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό μας, δηλώνει ο κ. Φραγκιαδάκης και συμπληρώνει ότι η κατάσταση του 50χρονου θεωρείται κρίσιμη. 
 
Και στο Ηράκλειο επιβεβαιωμένο κρούσμα 
 
Πέρα από τον 50χρονο στο Ρέθυμνο, οι γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Η1Ν1, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.
 
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται ένας 60χρονος άνδρας ο οποίος διαγνώσθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον ιό της γρίπης.
 
Εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από περίπου 10 ημέρες ωστόσο οι γιατροί εξ αρχής είχαν υποψιαστεί ότι ίσως να πρόκειται για τον ιό της γρίπης. 
 
Πρόκειται, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελείου κ. Ανέστη Κιούλπαλη, για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με τον Διευθυντή να σημειώνει ότι ο ασθενής έχει ολοκληρώσει την αντιική αγωγή που λάμβανε με την κατάσταση του ωστόσο να θεωρείται σοβαρή αλλά σταθερή.