Κρήτη: Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

6:02 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
06:01 μ.μ. - Δευ, 29/02/2018
Image: Κρήτη: Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

ως τις 4 Μαρτίου

Συνέχιση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης έως και τις 4 Μαρτίου.
 
Σύμφωνα με τις αλλαγές στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από αρχές Μαρτίου δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων.
 
Ωστόσο, κατά την παγκρήτια συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ρέθυμνο, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί συμβολαιογράφοι και στην Κρήτη, εξέφρασαν την προθυμία να πιστοποιηθούν για να πάρουν κανονικά μέρος στη διαδικασία.
 
Οι συμβολαιογράφοι θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση στις 4 Μαρτίου, προκειμένου να καθορίσουν την νέα στάση τους.
 
Επισημαίνουμε ότι κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευσή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, που ειχε πραγματοποιηθεί στις 10/11/2017 και είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων – μελών από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την 28 Ιανουαρίου 2018, τα αιτήματα που είχαν διατυπωθεί συνοπτικά ήταν:
 
1. Την αποτελεσματική προστασία των συμβολαιογράφων ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλων από τα τα έντονα επεισόδια, που προκαλούνται από διάφορες συλλογικότητες κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.
 
2. Την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεγάλου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, με τη θέσπιση λυσιτελών νομοθετικών μέτρων.
 
3. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταστεί
αποκλειστικός κύριος διαχειριστής και υπεύθυνος για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
 
 
 
Πηγή: efsyn.gr