Κρήτη| Θέλουν στα ξενοδοχεία του νησιού, ντόπια τυριά και κρέατα

7:18 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Τετ, 30/18/2018
Image: Κρήτη| Θέλουν στα ξενοδοχεία του νησιού, ντόπια τυριά και κρέατα

Τη στήριξη των ξενοδόχων ζητούν οι κτηνοτρόφοι και οι γαλακτοπαραγωγοί της Κρήτης

 
Τη στήριξη των ξενοδόχων ζητούν οι κτηνοτρόφοι και οι γαλακτοπαραγωγοί της Κρήτης, προκειμένου να μπορέσει ο συγκεκριμένος τομέας να δεχτεί μια σημαντική οικονομική «ανάσα», αλλά και να δει τα προϊόντα τους να προωθούνται.
 
Είναι γνωστά άλλωστε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της Κρήτης και τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος και στη διάρκεια της συνάντησης με το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ευστράτιο Ζαφείρη.
 
Αυτό που κατατέθηκε ως πρόταση και βασικό ζήτημα από την πλευρά τους, είναι να γίνει επαφή με τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε να απορροφηθούν τα προϊόντα τους. Κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Ζήτησαν στο πλαίσιο της διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό να μπορούν και να διαθέτουν σε καλές τιμές, ποσότητες τυροκομικών και κρέατος στα ξενοδοχεία του νησιού.
 
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων επίσης ζήτησαν μεταξύ άλλων την προστασία και την στήριξη των παραδοσιακών κτηνοτροφικών προϊόντων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στις εταιρείες εισαγωγής, καθώς επίσης και στις βιομηχανίες γάλακτος. 
 
Αυτή τη στιγμή οι τιμές των προϊόντων είναι υπό πίεση, με αποτέλεσμα την πτώση τους και τη δυσκολία των παραγωγών, όχι μόνο για να διαθέσουν τα προϊόντα τους, αλλά και να επιβιώσουν.
 
 
ekriti.gr